«

»

jul 22

Antioksidanter opp og ned i mente

Som mange andre følger jeg med på Tour de France som sendes på TV2.

Det vil si; er det sykkelritt med innlagte reklamepauser, eller er det reklame med innlagte sykkelpauser jeg ser på?

Det er nok det første, selv om hyppigheten av pausene er fremtredende. Etter det jeg har funnet ut, er det lov til å avbryte sender som varer i flere timer med reklame (som f.eks. sportsendinger) når det er naturlig å gjøre det. TV2 utnytter dette tilgangs, og avbryter sendingen presis pr. 20. minutt for å fylle inn maksimalmengden med reklame. Mengden reklame skal etter loven ikke overstige 12 minutter pr. time.

Men nå til det jeg egentlig skulle skrive om; innholdet i reklamepausene.

Jeg kan umulig være alene om å ha registrert en enorm pågang av et visst kosttilskudd (?) som heter VitaePro. Sikkert som banken så blir produktets suverene velgjørenhet overøst oss i nesten hver eneste reklamepause. Jeg ble fort lei. Jeg er fortsatt lei. Ja jeg har utviklet et HAT mot VitaLabs som spammer tv’n min med dette produktet. Det er greit å reklamere, men nå er det alt for mye.

Hvor ER de dokumenterte virkningene egentlig? Jeg har lest en blogg hvor skribent har engasjert seg mer enn normalt i spørsmålet og avkrevd VitaeLabs den dokumentasjonen de påstår finnes – dette selvsagt uten hell. Jeg har også lest artikler hvor firmaet har truet journalister til å omskrive i utgangspunktet negativ omtale om produktet.

Er den enorme aktiviteten siste krampetrekning før konkurs? Jeg håper det. Jeg er av den oppfatning av at om man spiser normal mat, så er det mye sunnere enn et kunstig fremkalt kosttilskudd – som ingen altså kan dokumentere virkningen av. Det er gledelig å lese i VG at EU ønsker å fjerne useriøse produsenter – hvis produkt ikke har den helsemessige velgjørenhet som det reklameres for.

Share

5 comments

Hopp over til kommentarskjema

 1. IvarE

  Du er nok ikke den eneste som har irritert vettet av seg, nei.
  🙂
  Selv om jeg ikke følger med på TDF, så har jeg også fått dette «produktet» langt opp i halsen gjennom stadige reklamepauser uansett hvor man snur og vender seg.
  Det eneste som faktisk er dokumentert om dette «vidundermiddelet» er vel at det faktisk kan være farlig ved inntak i store mengder, ved graviditet og diverse andre forhold. Noen dokumentasjon på helsebringende effekt finnes så vidt jeg vet ikke.

  Så forresten Forbrukerinspektørene på NRK for noen måneder siden der firmaets daglige leder blamerte seg grundig.

 2. mr hansen

  Husk at det eneste som er helsefremmende uten mulige negative bivirkninger er uraffinerte matvarer. Dvs. matvarer slik naturen gir oss de.

 3. Thomas

  Du må jo også tenke på att TV2 lever av reklameinntekter, du husker åssen det var å vokse opp med kun en kanal, NRK og de gjorde stort sett som de ville, men man velger selv om hva man vil se på og jeg kunne godt tenkt meg litt reklame på NRK i bytte mot lisensen…
  Forresten fin blogg røkke:-)

  1. admin

   Sant det Thomas, men å pøse på med én reklame i alle pausene blir for mye. Kunne godt ha tenkt meg å sett et konkurrerende produkt f.eks., men nå tar jo VitaeLabs nær sagt beslag på all tilgjengelig tid. Alt for mye er ikke bra det heller 🙂

 4. Geir

  Hei!
  Leste om deg i nyhetene i dag.
  Grunnen til at jeg skriver dette er at jeg selv har brukt Ayurveda(urter) i flere år og studert det funnet det supert, men det er i utganspunktet lege-middel(urter). Jeg ønsker mer åpenhet/aksept rundt Ayurveda urter fra Legemiddelverket/myndighetene/matilsynet osv.

  H.H Sri Sri Ravi Shankar (leder for den største NGO organisasjon i verden, Art Of Living Foundation, hvor 50 millinoner har tatt kurs i 150 land, deriblandt ca 4000 i Norge)ble spurt om vestlig versus Indisk medisin i Januar. Engelsk. Han ble rangert som nr. 5 blandt mest inflytelsesrike personer i India, og når han snakker så lytter mann.

  Qestion: While Ayurveda is considered to be an indigenous(originating or occurring naturally in a particular place; native) system of medicine then why did English (allopathic) medicine have permission by a government to take over Ayurvedic medicines? Also English (allopathic) medicine claims to have a faster recovery rate?
  Sri Sri Ravi Shankar: You know, statistics show contrary to this. Even in modern medicine, the probability factor of medicine not affecting is very high. Research says that the placebo effect with modern medicines is nearly 40 percent. 40 percent of the effect from medicines being administered can be brought about using a placebo. Modern medicines are being discovered every day and those which were used 10 – 12 years ago are being discarded. The problem is that these pharmaceutical companies have a lot of western interest. It is the economy which is ruling modern medicine rather than their effectiveness. I feel we should have a combined, holistic approach. Ayurveda has some very good qualities, allopathic medicines also have some very good aspects and also homeopathic. Holistic medicine is the best. It is wrong to completely discard modern medicine and it is equally wrong to discard natural cures, ayurveda. In case of emergency, allopathic does well and ayurveda has a unique way of attending to the root cause of disease. Not only symptoms but also healing without side effects. Today, much research has been done on this and many have experienced this. For instance: The probability of remission of piles by allopathic treatment is very high but in the case of Ayurveda it is less than one percent. These are the things one should adopt about Ayurveda. Ayurveda is, anyways, adopting modern methods of investigation. So, the best is to adopt the holistic approach. Our aim is not to benefit pharmaceutical companies but people.

  En hjemmeside i USA som er blandt de beste innen Ayurveda, kan man få litt mer innsikt, hvis en vil utvide sin horisont, og møte fremtiden.
  Jeg bestiller derfra. nr 15a og 15b.
  http://www.ayurveda-herbs.com/

  Hilsen Geir Ove Eide

Kommentarer er avslått.

%d bloggere liker dette: