«

»

jul 10

Reklamepauser på TV

Potetgullet står på bordet. Drikken skummer i glasset. Du ser på en fin film, eller ser et spennende sportsarrangement.

Plutselig – og utav intet – stopper filmen/sendingen, og et mylder av lydinntrykk slår mot deg så amalganen i tennene dine skrangler og truer med å emigrere.

Jeg snakker selvsagt om den høye reklamelyden som kommer når du minst aner det.

Det er ikke måte på hvor døve produsentene tror at vi er! Jeg gjorde et forsøkt i dag under en av disse «tissepausene» (lurer på om noen tror vi seere har en meget u-utviklet blære!). Jeg gikk ut – helt ut – og lot tv’n stå på. Vel utpå balkongen satte jeg meg ned. Og vet dere hva? Jeg kunne GODT høre den forbannade messingen om hvor bra VitaPro var, og hvor fantastisk liv man får ved å velge Skoda…

For meg er og forblir høye reklamer lydforurensning som jeg ikke ønsker i stua mi.

Så har vi antallet pauser. Discovery og National Geographics er virkelig ille her. 5 minutter etter at programmet begynner skal vi bli tutet ørene fulle. Så går det slag i slag inntil det er igjen ca. 10 minutter. Nok en pause. Så avluttes programmet – og jaggu skal vi plages IGJEN!

Det er ille på norske kanaler også. Jeg trodde faktisk at en av TV2’s konsesjonsbetingelser var at programmene ikke ble avbrutt med reklamepauser… Say no more! Det er forresten brudd på opphavsretten å avbryte filmer med reklamepauser. Det har svensk høyesterett fastslått. Her på bjerget har Trond Giske imidlertid åpnet for det… Alt for kapitalen altså.

Må visst legge til noe her. Sitter å ser på Tour deFrance i år også og har et behagelig volum på. Plutselig; en hel VEGG med lyd imot meg! Garnier skal ta bort de rynker som var både i går, i dag og de som kommer, og det med et stoff som engang ikke er beskrevet på Wikipedia… Herregud TV2 – er det virkelig nødvendig å synke så dypt + sende SÅ høy lyd???

Share
%d bloggere liker dette: