«

»

jan 31

Diabetes!

Blodsukkermåling

Blodsukkermåling

Ja, da ble jeg diagnotisert med diabetes!

Alt startet med at jeg ødela kneet på slutten av november 2014. Det ble ikke bedre, og legen ville forsikre seg om at jeg ikke hadde fått blodpropp i foten. Det ble derfor tatt blodprøve. Blodpropp var det ikke, men derimot ble det målt et skyhøyt blodsukkernivå, høyt blodtrykk og høy kolestrol. En kontrollprøve bekreftet dette noen dager senere.

Jeg har nå gått noen dager på medisiner både for blodsukkernivå, blodtrykket og kolestrolen, og har så smått begynt å ta daglige blodsukkertester selv. I går hadde nivået gått noe ned, men steg 2% en time etter middag. Det er vel normalt, men fortsatt er nivået svært høyt. Legen kunne ikke fastslå med sikkerhet om det var type 1 eller 2, men antok det siste.

Kjenner meg ikke spesielt bekymret foreløpig – snarere er jeg lettet over å ha funnet ut hvorfor jeg alltid er trøtt, sliten, trist og nedstemt – og har problemer med konsentrasjon osv. Så sånn sett så kan påvisningen av diabetes og behandlingen/livsomleggingen faktisk føre til en helt ny hverdag på sikt. Jeg velger å se slik på det.

Det som imidlertid bekymrer meg, er alle senkomplikasjonene diabetes kan gi. Har verken lyst til å bli blind eller miste et bein osv. Håper derfor at selv om jeg nok har gått mange år uten å vite at jeg har diabetes at ting kan rette seg eller i det minste stabiliseres.

Det er mye som skjer i livet nå men dette skal jeg klare!

Share
%d bloggere liker dette: