»

jun 07

Kommentar- og diskusjonsfelt i nettaviser

Tenkte jeg skulle skrive litt om irritasjonen jeg av og til føler når jeg leser hva folk kommenterer under endel nyheter i nettaviser.

Det virker som om mange tror de kan skrive hva som helst under anonymitetens beskyttelse. Det er ikke måte på hva enkelte får seg til å skrive. Og nei; jeg snakker ikke om de som åpenlyst troller.

Spesielt ille er det i nyheter og artikler som omhandler trafikkulykker, rusproblematikk og andre hendelser der det er ett eller flere offer, eller er snakk om å ta fra – etter deres mening – noens rettigheter.

Ta for eksempel i mitt nærområde. Hvis det i avisa står en artikkel om at 6 bilførere har blitt fratatt kortet for å ha kjørt i 175 km/t i en 100-sone, så kan man banne på at det kommer 10 innlegg som forsvarer farten + antyder at politiet trenger pengene til julebord osv.

Hørt noe så tullete! Politiet er jo på veien for å sikre at alle de som faktisk respekterer trafikkreglene kan ferdes trygt! Jeg synes det er topp at de er der og luker ut tullingene. OK – skal ikke være gullgutt, for jeg tråkker også av og til for mye på gassen – men dersom jeg blir tatt så kan jeg kun skylde på meg selv og skal ta straffa.

Så har vi de som spekulerer og funderer på årsakene til drap osv. Tenker de egentlig noe på de som sitter igjen som pårørende? Jeg har selv vært pårørende til en drapssak, og har lest slike innlegg i den saken. Det var vondt. Oppfordring til dere som MÅ uttrykke dere med spekulasjoner i slike saker: dere har NULL forutsetning for å gjøre det, og for guds skyld tenk på de som sitter der i sorgen!

Åja – før jeg glemmer det: Til slutt har vi de som skylder på utestedenes dørvakter når de blir lagt i bakken og blåholdt til politiet tar de med på kammeret. Altså; har vært masse på byen, og kan skrive under på at dersom du oppfører deg, så slipper du å oppleve «overtramp». Enkelte dørvakter er nok litt bryske, men hør etter å gjør hva de sier så er det greit. De representerer jo eier og utestedet har ingen plikt til å slippe deg inn uansett om du er edru eller ravende full.

Share

2 comments

  1. Malene

    Enig i det meste her, men husk at vi har ytringsfrihet her i landet. Er ikke sikker på hvor grensen går, men folk får stort sett lov til å si det de mener, noe de har krav på i følge menneskerettighetsloven. Når det er sagt, mener på ingen som helt måte at man bare skal spy ut med ting man ikke har noe med, som for eksempel drap. (Beklager å høre at du har opplevd noe slikt selv, forresten.) Selvom jeg har, av egne erfaringer, god peiling på saker relatert til pedofili og voldtekt, verger jeg meg for å uttale meg noe spesielt om det, da slike saker, i likhet med drap, er utrolig såre temaer. Poenget mitt er vel egentlig at, jo da, folk har rett på å si akkurat det de mener, selvom de har forutsetning for å uttale seg om det eller ikke, men man burde ta forhåndsregler.

Kommentarer er avslått.

%d bloggere liker dette: