«

»

jan 15

Bør Maria Amelie sendes ut av landet?

Ingen kan vel ha unngått å gjort seg opp en mening om Maria Emilie skal få bli eller sendes ut av Norge. Det har ikke jeg heller. 

I utgangspunktet mener jeg at hun må ut – fordi hun er her ulovlig og uten papirer. Det ville blitt håpløst dersom man skal bruke skjønn fra gang til gang, og det ville også bli oppfattet like urettferdig. 

På en annen side, så kom hun hit som mindreårig sammen med foreldrene, og kan ikke lastes for det. Dessuten er hun unektelig en ressurs for landet i motsetning til andre i samme situasjon som ikke ønsker noe annet enn å motta godene uten å gjøre noe spesielt for det selv. Nei jeg snakker ikke om Mullah Krekar her, for det er en spesiell «sak» som ikke kan sammenlignes. 

Det blir også for ille å demonstrere, og jeg lurer egentlig om de som gjør det faktisk har tenkt gjennom konsekvensene sine. Ville de gjort det samme for noen som var ukjente som var i samme situasjon, og er like ressurssterke? Neppe. Og de ukjente er det mange av!  

Jeg vil ønske Maria Amelie hjertelig velkommen dersom det formelle kommer i orden, men inntil da har jeg havnet på at det må være likhet for gjeldende lovverk på område, og at man ikke skal avgjøre noens skjebne på bakgrunn av mediadektning. Her er noen nyhetsoppslag:

Share

5 comments

Hopp over til kommentarskjema

 1. Klovnen

  (1) etter norsk lov var hun voksen når hun kom, ikke barn – lurt av media ?
  (2) Denne jenta er et godt eks på en invandrer\asylsøker som snylter til seg goder, i denne saken et utdannelse de fleste i verden bare kan drømme om.

 2. Anonym

  Hvis dette hadde dreid seg om en av de stygge muslingene med raggete stinkende skjegg og ufyselig framtreden så hadde nok pipa fått en annen låt blant Ola og Kari.
  Hva er egentlig denne damens riktige navn? Hun er fra et eller annet stanerland og heter helt sikkert ikke Maria eller Amelie. Bare juks altsammen!
   
  VG skriver:
  «Advokaten sender hastefaks til menneskerettighetsdomstolen»
  ——————————–

  Hvordan i huleste sender man en hastefaks?

   

  1. admin

   Må innrømme jeg lurte på det samme med «hastefaks». Det må være noe nytt som overgår epost også det.

 3. Hans

  Hehe, hastefaks er en vanlig faks merket med "Haster"… En epost funker ikke da dette dokumentet må være signert. (Hvis det var ironisk ment, beklager jeg at jeg ikke forsto det)
  Anyway, en person som har brutt våre lover gjennom å bruke falsk identitet, jobbet svart og nektet å frivillig forlate landet etter avslag på asylsøknaden sin, samt å ha urettmessig fått en utdannelse betalt av våre skattepenger, bør sendes ut av landet sporenstreks.

 4. Ingrid

  Det er all grunn til å vise skepsis til de svært subjektive artiklene i VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK og Dagsavisen. Alle disse nettavisene lar seg bruke av Maria-kampanjen som er sydd sammen i Klassekampen. Se bort ifra alt føleriet man spiller på og se saken ut fra et prinsippielt grunnlag: denne russiske damen har med overlegg forbrutt seg mot norsk lov fordi det passet henne. Hvordan kan en fremtidig norsk arbeidsgiver forsvare dette, og belønne henne med oppholdsmulighet via fast ansettelse? Hvordan skal samfunnet forsvare overfor seg selv å belønne hennes lovbrudd med statsborgerskap? Og hvordan forsvarer hennes fanklubb blandt "kultureliten" å sluke dette spillet rått, og favorisere henne på bekostning av asylsøkere med langt vanskeligere bakgrunn som ikke får opphold – fordi det er helt nødvendig å ha så strenge regler?

Kommentarer er avslått.

%d bloggere liker dette: