«

»

des 26

Hvordan spille av nedlastede filmer på PlayStation 3 med undertekst

Oppdatering

Etter jeg skrev denne artikkelen, har det kommet et fantastisk konverteringsprogram som gjør mye av det jeg skriver automatisk – og mer til! Programmet heter Freemake Video Converter, og er selvsagt helt gratis. Programmet kan konvertere nesten hva som helst til nesten hva som helst, inkludert iPad. Anbefales varmt!


Jeg liker å se film. Men jeg liker ikke å se den på dataskjermen. Derfor har jeg etterhvert funnet ut hvordan man kan få sett filmene man laster ned med norske undertekster på TV'n. Det kan tenkes det er flere som lurer på dette, så derfor skriver jeg noen ord om det her.

Hjertet er NAS-serveren. Denne har jeg skrevet om før. Her ligger filmene som lastes ned, men uten norske undertekster. 

Serveren er koblet til en switch, som så er koblet ned til bredbåndsrouteren nede på soverommet. Både pc'n, Tvix-boksen og PlayStation 3 er også koblet til switchen så alt "henger" sammen.

Nedlastning

Det som er lurt å gjøre dersom man vil ha norske undertekster på filmene, er først å gå til www.norsub.com og finne filmen der. Det vil ofte være flere versjoner/utgivelser og det er viktig at man laster ned den korrekte versjonen for at teksten skal passe. Derfor finner jeg først teksten på filmen jeg vil ha, og deretter søker jeg på utgivelsesnavnet + nøkkelordet "torrent". Jeg forutsetter at resten av prosessen med ledlastning er kjent. Når filmen er på tur ned, laster jeg ned underteksten og legger den i ei egen mappe på maskina. Som regel har  undertekstfilene formatet .srt. De kan også være pakket med .rar eller .zip og i så fall må de pakkes ut.

Det som er viktig, er at navnet på undertekstfilen er likt med filmfilnavnet – altså uten "etternavn".

Format

La meg si det med én gang; jeg er ingen ekspert på virvaret av formater, så jeg kan ikke forklare det tekniske bak det. Jeg presenterer bare de løsninger jeg har funnet ut ved å prøve og feile.

AVI

Den nedlastede filmen kan være i flere formater. Det greieste er om en er i .avi-format. I så fall bruker jeg et program som heter AVIAddXSub. Slik ser det ut: 

 

Velg filmen du vil legge til teksten i under feltet for "File Name(s) (.avi or .srt or .idx). Or Folder(s). In case of many separate with |".

Deretter velges fanen "Configuration 1". 

Her er det bare å trykke på "Preview"-knappen under "SRT extension". Da får man opp:

Trykk på "Load srt" og velg underteksten. Så trykkes "Exit"-knappen for å lukke vinduet

Nå kommer du tilbake til "Configuration 1"-siden igjen. Velg fanen "Create XSUB or Idx/Sub".

Da er alt klart for å legge teksten inn i filmen. Trykk "Start" og vent litt. Det tar overraskende kort tid, og etterpå vil du finne filmen på formatet .divx i mappa. Denne fila inneholder både filmen og underteksten og er klar for å spilles direkte på PS3! Hvis du så trykker trekant-knappen på PS, så kan du velge underteksten.

MKV

Dette formatet syntes jeg det var en liten utfordring å knekke. Dette fordi det var vanskelig å finne programvare for å få omgjort formatet til noe som PS vil forstå PLUSS få undertekst. Jeg tror imidlertid jeg har løst det nå.

Programmet jeg fant, var et som het iSkysoft MKV Converter. På nettsiden finnes det flere versjoner, men den jeg valgte var naturligvis gratis.

Dette programmet ser slik ut:

Trykk "Add Video" for å legge til mkv-filmene. Legg merke til at man legge til flere samtidig!

Velg den filen du vil konvertere (trykk 1 gang på den), velg deretter profil. Jeg velger "Audio Video Interleaved Format (*.avi). her. Output-katalogen liker jeg er hvor oridinalfilmen er. Velg deretter "Edit"-knappen øverst:

Her velger man "Plug-in Subtitle" nederst, og påser at korrekt undertekst er valgt. Deretter trykker man "OK". Så er det bare å trykke den store blå startknappen og vente. Dette tar tid!

Test

Nå bør du teste filmen for å sjekke om alt fungerer. Døp om undertekstfilene og prøv filmen i f.eks. VLC.

Share

1 comment

  1. Benedicte

    Hei:)
    Hvordan får jeg lagt filmer fra data over på ps3? 😀

Kommentarer er avslått.

%d bloggere liker dette: