«

»

jul 30

En forrykt verden!

Åsne Seierstad tapte i Oslo tingrett.

Hun ble dømt til å betale kr 125 000 i oppreisning til bokhandlerens kone. I tillegg må også Cappelen Damm forlag, som utga boka, betale Rais kr 125 000 kroner. Det blir tilsammen 250.000,-.

I dag står det å lese at dette ikke er nok for bokhandleren m/familie, og at han nå vurderer å gå til sak mot de utenlandske forlagene som har gitt ut «Bokhandleren i Kabul». Rais’ advokat forteller at målet for oppreisning strekker seg opp til totalt 25 millioner kroner.

La oss se dette litt i perspektiv. For noen år siden ble en kjent snøbrettkjører tatt bilde av – og krevde glatt kr 350.000,- i erstatning. Nå havnet saken i Høyesterett, og erstatningskravet ble redusdert til kr 80.000,-. kr 80.000,- for et bilde!

La oss si da at en dag kommer det en på døra di og tar livet av et nært familiemedlem, kvester deg og kona di med det som resultat at du mister hus, hjem, ekteskap ++++. Hva skulle en SLIK erstatning vært i forhold til det som er nevnt ovenfor? Jeg vet fasiten. Det riktige beløpt iht. Staten Norge er akkurat nok til de faktiske utgifter med alt som følger med en slik hendelse. Ikke et øre mer. Og det er snakk om LANGT større hendelser enn et jævla bilde og ditto bok!

Share
%d bloggere liker dette: