«

»

jul 20

Elendig Amentio!

Først og fremst vil jeg si at jeg ikke har for vane å henge ut verken personer, tjenestetilbydere eller butikker og jeg har et stort tolmod og toleranse for at det kan gjøres feil osv.

Men i dette tilfeller synes jeg det har gått alt, alt for langt og på grensen til svindel.

Saken dreier seg om noe så enkelt som bestilling av et produkt hos Amentio.no.

De siste ukene i mai 2010 fikk jeg det for meg at jeg ønsket å anskaffe Microsoft Outlook 2010 Home & Stundent. Ettersom vi er 3 i familien, så passet det veldig bra med 3 lisenser av programmet til en fornuftig pris. Etter en prissjekk havnet Amentio.no best ut.

Jeg gikk deretter inn på nettbutikken og fant det jeg skulle ha. Jeg la merke til at de ikke hadde det på lager, men at programmet skulle komme på lager om noen dager. Datoen som var satt var ubekreftet. Jeg bestilte derfor varen, for jeg tenkte at det gikk greit å vente 1 uke på den.

Når da den estimerte datoen oppløp, ble det plutselig satt en ny dato. Denne var 1 uke fram i tid. Programvaren ble altså ikke tilgjengelig ved først estimerte dato. Greit.

Uka gikk, og hva skjer så? Joda – Amentio.no framflytter datoen NOK en gang…

Endelig kom dagen da den røde usikkre dato ble til en blå dato som betydde at de hadde sendt pakken. Datoen nå skrives 11.06.2010 – altså i overkant av 3 uker fra da jeg bestilte.

Endelig! Stor ble skuffelsen når jeg åpna pakka og fant at det var Microsoft Onenote 2010 inni den og ikke Microsoft Outlook 2010 som bestilt! Dette førte til en ny runde på nettet, melde inn retur, skrive ut pakkelapp og tur på posthuset.

Selvsagt var enda ikke produktet på lager – og igjen gjentok det samme seg med fremflytting av fiktive datoer – tilsynelatende uten noen form for bekreftelser etc. Selvsagt skulle riktig vare sendes så fort det lot seg gjøre…

Vi kommer så fram til 06.07.2010 hvor den skjønne blå datoen igjen dukker på på Amentio.no sine nettsider. Det betyr at nå – nå endelig – er Outlook 2010 Home & Student på vei til meg!

Et par dager senere pakker jeg opp… ja det er ikke til å tro… ENDA EN GANG Microsoft Onenote 2010…. Det var svært provoserende, og var akkurat det samme som jeg returnerte 2 uker før… Det er ikke ofte jeg blir forbanna men da ble jeg det. Så jeg ringte dem og lurte på hva i all verden de holdt på med. Selvsagt var det ei dame som tok telefonen, så jeg ble litt spak… Det viste seg at det var påklistra feil etikett på pakken, slik at plukkeren hadde plukket rett, men likevel feil. Det er jo helt utrolig at det går an, for programvaren har blankt omslag, og noen med øyne ville straks ha sett at det ikke var samsvar med bestilling og det som ble plukket.

Jeg måtte på nytt melde retur, ordne adresse og sende pakken. Enda en tur på posthuset.

Noen dager senere, ser jeg på ordrehistorikken at Microsoft Outlook 2010 Home And Student plutselig hadde blitt til Microsoft Outlook 2010 Full Pakke – 1 lisens. Pris på denne er vel 3 ganger så høy som den jeg opprinnelig bestilte, og jeg tenkte for det første at dette var jo en fin gest og kompensasjon. Men så kom jeg til å tenke på at noe av vitsen med at jeg bestilte det første,
var jo at det var 3 lisenser – én til hver av oss. Hva skulle jeg da med kun én? Dessuten; kan man endre en bestilling slik uten at kunden er informert?

Så falt jeg for fristelsen å rett og slett bruke piratversjoner som lisens nr. 2 og 3 og heller skylde på Amentio for at jeg ikke hadde originaler dersom det ble spørsmål.

Fristelsen ble imidlertid raskt kvalt når jeg så at de ikke engang hadde DEN som bekreftet lagerdato, men på nytt begynte å operere med usikre røde datoer. Da var grensa nådd. Etter et kjapt søk på eBay, fant jeg det jeg skulle ha – og det til halve prisen også. Etter 17 timer var produktet mitt, og jeg jeg skrev til Amentio.no og kansellerte ordren. La også ved et – etter min mening – tydelig «hint» om hvordan jeg så på dem som web-butikk og måten de drev på.

I ettertid har jeg lest om flere med omtrent samme opplevelser – men de har da FÅTT varen de hadde bestilt i allefall. Det fikk aldri jeg. Nå gjenstår det bare å se om de tilbakebetaler det jeg forskuddsbetalte med tillegg for retur av feilsendte produkter…

Kjære Amentio.no. Konseptet er bra. Vareutvalget likeså. Support er det heller ingenting å utsette på – men dere MÅ da kunne gi kundene deres reelle datoer å forholde seg til? Det gjelder både på websiden, men også når support opplyser om at produktet vil bli sendt neste dag, men som viser seg å ta minst 14 dager…

Hvis jeg hadde visst at dere ikke får tak i bestilte varer før nok folk har forskuddsbetalt, ville jeg straks gått til en annen butikk. Å vente i flere måneder på en vare er uhørt!

Min konklusjon er at jeg ikke kan anbefale Amentio.no.

Oppdatering:
I går skrev jeg en epost til Microsoft Norge og klagde på at det var vanskelig/umulig å få tak i deres produkter, og viste til historien ovenfor.

I dag fikk jeg svar om at det ikke var noe som het Microsoft Outlook 2010 Home & Student… Så Amentio har faktisk tilbudt et produkt som ikke finnes. Trykkfeil OK. MEN; det MÅ da for i helvete være mulig å si det da i stedet for å trenere i 2-3 måneder og sende meg et ANNET produkt TO GANGER!

Share

19 comments

Hopp over til kommentarskjema

 1. TomTom

  Utrolig! Du har min fulle sympati. Takk og lov at jeg leste dette! Tenkte å bestille fra Amentio for rundt 20 000, men det tør jeg rett og slett ikke nå.

  1. admin

   Hvis du er 110% sikker på at de faktisk HAR det du trenger så bør det gå bra, men forsikre deg godt i forkant. Jeg bestilte noe som skulle komme på lager 2-3 dager etterpå – men som da aldri kom… ikke bare for at de ikke hadde det på lager, men for at produktet ikke fantes… men det kunne de ikke si….

 2. Espen

  Jeg som bestilte meg et hovedkort fra nettop denne sidenfor noen timer siden. Jeg burde kanskje ikke ha gjort det :S.

 3. Espen

  Jeg bestilte fra siden i går faktisk. Ble veldig bekymret når jeg leste dette og annet srkevet andre steder. Mange som kalgde spesielt på lange leveringstider og dårlig kundeservice.

  Så jeg angret egentlig på at jeg handlet der helt til jeg fikk SMS fra posten at det lå en pakke å ventet på meg der. Det vil si at pakken brukte under 24 timer fra jeg bestilte den til den lå på postkontert, så det hjelper vel at de har varen.

  Nå gjenstår det bare å se om jeg har fått det jeg har bestilt :).. *krysser fingrene*

 4. ubekreftet

  Jeg lurer bare på hva som får folk til å tro at en ubekreftet dato er en bekreftet dato!? Når det står feks Ubekreftet («DATO») så vil jeg påstå at det er rimelig klart at selger ikke kan garantere noen som helst levering på det tidspunktet!
  Har sett klager på dette flere steder i det siste, folk som har handlet varer med ubekreftet og FORVENTER at varen ankommer bare noen dager etter!!!

  1. admin

   Det er det vel heller ingen som hevder, men å lure kunden i flere måneder, for så å plutselig finne ut at «nei, det produktet finnes ikke» holder ikke. Det holder heller ikke å stadig flytte den «ubekreftede datoen» framover i tid i det vide og brede. Da er det bedre å sette en dato som er lengre fram i tid. Om jeg ser at det vil ta ett år å få tak i det jeg skal ha, så kan det være greit det – men ikke lur meg bare for å få en bestilling!

   1. ubekreftet

    «Datoen som var satt var ubekreftet. Jeg bestilte derfor varen, for jeg tenkte at det gikk greit å vente 1 uke på den.» Hvordan kom du da frem til at du måtte vente en uke hvis datoen var ubekreftet?
    De aller fleste nettbutikker har satt en standard for hvor lang tid det tar å få varer inn på lager, feks. 1 Uke. Da blir dato satt en uke frem i tid på ubekreftede varer og forskøvet med en dag for hver dag som går.

    1. admin

     Du er tydeligvis ansatt hos Amentio – da kan jeg jo stille et motspørsmål til deg! Hvorfor måtte jeg vente i flere måneder på en vare som var estimert tilgjengelig om 1 uke i utgangspunktet, men som til slutt ikke i det hele tatt fantes?

     Når jeg ser «estimert dato» forventer jeg ‘»estimert dato». Ikke en systemgenerert dato. Det er for meg helt likegyldig hvordan butikkens systemer fungerer. Jeg er kunde og vil ha tilbudt vare.

     1. ubekreftet

      Jeg jobber nok ikke for Amentio du så det spørsmålet kan jeg dessverre ikke svare på, men hvis man følger litt med på ubekreftede datoer på nettbutikker rundt forbi så ser du fort hva jeg mener!

     2. admin

      Så det du prøver å si er at det er helt greit å måtte vente i flere måneder lengre enn hva den estimerte datoen i utgangspunktet satte på et produkt som er betalt for – som til syvende og sist ikke finnes? Hvorfor skal jeg finne meg i det? Det må du forklare for det kan jeg vanskelig forstå. Det er utrolig at du ikke er enig i det – og jeg mistenker deg for bare å drive trolling.

      Har handlet masse på nettbutikker – også varer som ikke er på lager, men som har estimert lagerdato – og det har fungert hver eneste gang – unntatt for Amentio.

      Beklager duckrayce, men som kunde finner jeg meg ikke i sånt. Mulig du er en mønsterkunde som holder kjeft. Mitt kundeforhold hos Amentio er over, og det for godt.

 5. ubekreftet

  Det jeg prøver å si er at man kan ikke forvente at en vare som kommer langveisfra og som ikke er på lager skal være på plass etter en uke. Jeg regner ikke med at leverandør bruker fly som hovedtransportør. Dette tilfellet blir litt annerledes da det er feil vare/ vare som ikke eksiterer det er snakk om men poenget mitt er der fortsatt, når noe er ubekreftet så kan man ikke forvente rask levering.

  1. admin

   Hvor varen kommer fra, om det går med fly eller trillebår er helt uinteressant for meg som kunde. Jeg vil ha en dato å forholde meg til.

   Ser ikke ut for at vi kommer lengre i denne diskusjonen, men jeg oppfordrer andre til å komme med sine innspill.

  2. Kåre K

   En estimert dato bør jo være så nær en reell dato som man klarer.
   Hvis man VET at den datoen vil man i 90% av tilfellene aldri klare, er det direkte villedende. Da burde de heller sette en dato lenger fremm i tid.

 6. anonym

  Opplevde akkura det samme hos PS.no! En dato som utsettes i 2 måneder og jeg for aldri et reelt svar. Kontaktet direkte til importøren i Norge og venter på svar…

 7. Anders P

  Amentio representerer den dårligste shoppingopplevelsen jeg har opplevd på nett eller i fysisk butikk med meget stor margin.

  Jeg benyttet Amentio etter å ha fått nettbutikken anbefalt. Dessverre var jeg så uheldig å motta en feilvare. I etterkant har jeg brukt over et år på å få returnert varen. Jeg har fulgt alle instrukser de har pålagt meg til punkt og prikke. Allikevel er ingenting nok – de ber stadig om mer og/eller noe annet. Hele denne prosessen er ikke bare frustrerende, men forvirrende, villedende (les avledende) og utmattende. Hver gang de ikke klarer å komme på nye anklager eller pålegg, starter de bare forfra igjen: Endeløse runder der kunden gjør alt for å få løst problemet som har oppstått, mens Amentios saksbehandlere synes å gjøre alt de kan for å blokkere en løsning. Ganske fort fikk jeg opplevelsen av at de både vurderte og behandlet meg som en idiot, og håpet vel de hadde rett slik at de kunne slippe unna uten at vi hadde kommet frem til en løsning.

  Jeg vil selvfølgelig ha refundert pengene jeg har betalt, mange, mange tusen kroner, og som Amentio har beholdt. Dette er penger de gjentagne ganger har lovet å sette inn på kontoen min, men aldri gjør. Amentios saksbehandler, som for øvrig alltid opptrer navnløs, skriver: «Send oss kontonummeret ditt så betaler vi direkte.» Jeg sender dem kontonummeret. Ingenting skjer. Jeg skriver igjen. Amentio svarer: «Send oss kontonummeret ditt, så betaler vi det inn direkte.» Jeg sender kontonummeret mitt igjen, samtidig som jeg bemerker at jeg allerede har mottatt samme oppfordring tidligere og følgelig sendt dem kontoopplysningne mine. Jeg påpeker også at denne korrespondansen henger ved mailen de nettopp har sendt meg og som jeg sitter der og svarer på: De samme opplysningene de ber om står altså litt lenger ned i mailen som en del av vår tidligere korrespondanse.

  Erfaringene jeg har gjort med Amentio er så kritikkverdige og vrange at jeg etter hvert begynte å føle meg syk hver gang jeg måtte gå inn i en ny runde med dem. Med unntak av de som svarer telefonen, som i regelen er svært hyggelige og virker kompetente, oppleves resten av kundebehandlingen som kundemishandling – den er frekt nonchalant og ufin og virker totalt ansvarsløs, og er blottet for forståelse og respekt for kundene sine.

  Måtte Gud hjelpe alle dem som uvitende går inn i et kundeforhold med dette firmaet: Lykke til! Skulle noe gå galt, kan den stakkars mannen eller kvinnen se en lang og kro/a/nglete prosess i møte, der Amentios ansatte vil gi inntrykk av å gå inn for å forvirre, villede, påstå, krangle, bryte løfter, bortforklare, anklage, flytte på datoer – osv. osv. i runde etter runde. Dette firmaet har misforstått alt som har med kundebehandling å gjløre, og har muligens jordklodens verste rutiner for å håndtere en reklamasjon.

  Til slutt: Det er MYE verre enn det fremgår her. Konklusjon: Aldi mer denne frekkhetens høyborg som kalles Amentio for meg. Alt hos Amentio synes å dreie seg om penger. Penger INN, enten de er fortjent eller ikke. Om de rettmessig tilhører Amentio eller ikke synes å være en irrelevant bagatell.

 8. Anders P

  Hei!

  Har nettopp lest blogginnlegget ditt med interesse. Jeg føler stor sympati for jeg gjenkjenner alt du skriver: Dine erfaringer med Amentio er slående lik mine egne. Den betydeligste forskjellen, og kanskje den eneste, er at produktet jeg kjøpte var verdt fem ganger det du handlet for. Dette er penger Amentio har tatt ut av min konto og fremdeles har, mens jeg sitter igjen med et produkt som var defekt og ubrukbart da det ankom.

  Amentio synes å fungere tilfredsstillende så lenge ingenting går galt. I det øyeblikket et problem med en bestilling oppstår, blir forbløffende nok Amentio fort selv problemet. I tilfeller der reklamasjon, vareretur eller angrerett er involvert, kan Amentio i min erfaring fortone seg som en krigssone for kunden.

  Her er mine erfaringer skissert i noen grove trekk:

  Handelen ble inngått for mye over et år siden. Jeg kontaktet Amentio angående den ukurante varen med en gang, og fulgte deretter alle instruksene jeg fikk. Jeg ble først henvist til produsenten med beskjed om at jeg selv måtte ordne erstatningsdeler. Da produsenten ikke kunne hjelpe meg, ble jeg av Amentio henvist til et verksted som konkluderte med at produktet var permanent skadet og ikke kunne repareres. Jeg ba derfor om å få et nytt produkt eller pengene tilbake. Da brøt helvete løs: Amentios anonyme saksbehandlere (ingen oppgir navn verken på telefon eller i skriftlige henvendelser) kranglet, kverulerte, påsto, forandret betingelser, krav, anmodninger, grunngiving og datoer – rundt og rundt. Det skulle viste seg at jeg befant meg i en runddans som etter hvert opplevdes som å være utsatt for ren mobbing. I måned etter måned, i mye over et år, har vi gått igjennom alt det du beskriver i blogginnlegget ditt.

  Jeg forstår godt hvorfor du foreslår ”Ubekreftet”, som har kommentert blogginnlegget ditt ovenfor, er ansatt hos Amentio: ”Ubekreftet” benytter en type kverulantisk, detaljfokusert argumentering som er typisk for Amentios saksbehandlere. Som kunde med en reklamasjonssak er dette en strategi der skogen blir usynlig for bare trær, og som jeg opplevde helt vanlig fra Amentios saksbehandleres side. I tillegg er tonen arrogant, og oser av manglende respekt og alminnelig menneskeforståelse. Saksbehandlerne drenerer og blokkerer konsekvent alle forsøk fra kundens side om å finne en løsning på saken.

  Igjen og igjen har det også forundret meg at Amentio oppfører seg som de enten er untatt Kjøpsloven eller simpelthen velger å ikke forholde seg til den.

  Med tanke på personer som er mindre ressurssterke, uansett årsak, er sikkert Amentios strategi effektiv: Kunden gir opp. Hadde ikke Amentio sittet på så mye av pengene mine, hadde jeg også gitt opp for lenge siden. All kverulering, urimelighet, dupering og konstante avledningsmanøvre gjør opplevelsen av Amentio som så uforutsigbar og ubehagelig at det til slutt kan gå på helsa løs.

  Jeg har ikke noe godt å si om Amentio annet enn at de som oftest er hyggelig å snakke på telefonen. Men satt i rammen av alt det andre – all elendigheten – fremstår denne styrken etter hvert som bedragersk.

  Dette er firmaet fra helvete.

 9. PoPSiCLe

  Heh. Ikke første gang, og sikkert ikke siste heller. Jeg hadde en lignende opplevelse, for noen år tilbake.
  Dette var i 2006, ganske nøyaktig 4 år siden, da jeg var på jakt etter ny laptop. Jeg fant en ganske grei HP-laptop hos Amentio, som var på tilbud, og skulle koste meg ca. 10500,- kroner. (Jada, laptoper var dyrere i 2006). En av hovedkriteriene var at maskinen ikke skulle ha mer enn 14.1" skjerm, noe denne HPen hadde – de andre spec'sene var heller ikke så verst.

  Maskinen ble bestilt, og betalt med VISA – den stod som "5 stk på lager" og forventet leveringstid var ca. 1 uke. Greit nok, jeg avventet, fikk bestillingsbekreftelse fra Amentio, og var godt fornøyd med det. Så gikk det en uke, og 10 dager. Fremdeles ingen PC. Jeg sjekket ordrehistorikken på nettsiden til Amentio, og fikk beskjed om at PCen ikke var sendt. Jeg ble litt fortørnet, for pengene var trukket fra konto, og jeg hadde jo fått bekreftelse på bestillingen?

  Jeg ringte kundeservice, som sjekket saken, syntes det hele var litt merkelig, og lovet å få sendt ut maskinen i løpet av maks en dag eller to. Greit nok, jeg ventet igjen – ca. en uke til, denne gangen. Nå begynte jeg å bli gretten – både fordi de hadde akseptert betalingen min, og fordi jeg fremdeles ikke hadde fått noen ny laptop – som jeg faktisk trengte.

  Jeg kontaktet kundeservice igjen, og denne gangen var lyden en helt annen. En ganske uforskammet mann i andre enden sa at PCen jeg hadde bestilt ikke var på lager (det var fremdeles "5 stk på lager" som status) og at jeg måtte regne med å vente noe lenger for å få den. Jeg lurte på hvorfor dette kom opp først nå, og han mente at noen måtte ha blingset da de sjekket lagerstatus. Jeg spurte hvorfor det ikke var rettet opp på websidene, og han kontret med at "lagerstatus er kun veiledende, og ikke en absolutt verdi" – greit nok, men når det står at man har 5 stk på lager, så er det en viss forskjell fra 1 igjen…

  Greit – jeg var sur, men han lovet å få ting på stell, og de forventet maskinen inn på lager samme uke – den skulle komme med en forsendelse på fredagen, og skulle bli sendt ut samme dag. Da fredagen kom og gikk, og jeg fremdeles ikke hadde fått et sporingsnummer, bestemte jeg meg igjen for å ringe kundeservice. Nytt sjokk: maskinen jeg hadde bestilt var ikke lenger tilgjengelig fra produsent – de hadde ikke maskinen, og de kom heller ikke til å få den inn igjen – og fremdeles lå den tilgjengelig i nettbutikken. Jeg ble da eitrandes forbannet, og lurte på hva i huleste de tenkte å gjøre med saken – fyren i andre enden sa da at han skulle finne et par alternative laptoper, og sende meg en epost med specs / linker – så kunne jeg velge en av dem i stedet. Greit nok – et par timer etterpå dumpet et ned en epost til meg, og jeg forventet jo i det minste litt romslighet fra Amentios side, ettersom de hadde tabbet seg ut så totalt. Den gang ei – maskinene jeg ble presentert for hadde i det store og hele "forbrukerforbedringer" – slike som man ser hausset opp i reklamematriell fra Elkjøp – "større harddisk", "større skjerm" o.l. idioti. Begge maskinene jeg fikk i eposten var for det første 15.6" – noe jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke ville ha. Begge hadde glare-belegg, og begge hadde dårligere oppløsning enn 14.1" jeg opprinnelig hadde bestilt. Joda, begge hadde større harddisk (ganske mye større), og i hvert fall den ene hadde i det minste samme mengde RAM. Det faktum at de også kostet et par tusen MER enn den opprinnelige maskinen hadde visst også gått vedkommende hus forbi.

  Greit nok – jeg ringer opp en siste gang – forklarer situasjonen til et nytt nek på kundeservice, som ser på  maskinene, kommenterer at "jamen, disse er jo bedre enn den du bestilte", og jeg forsøkte å forklare at selv om de har større harddisk og litt kraftigere CPU, så er de ikke nødvendigvis bedre av den grunn – tror ikke vedkommende helt skjønte tegningen. Jeg nevnte da prisforskjellen, og lurte på om den ble dekket av Amentio, som en kompensasjon for tort og svie. Svaret var "åh, nei, det kan vi ikke gjøre – vil du ha en av disse, så må du betale mellomlegget" – da hadde jeg fått nok, og ba vedkommende i klare ordelag å se til helvete å få pengene tilbake til min konto øyeblikkelig!

  Deretter gikk jeg på PS Data og bestilte en laptop der. Den døde for ikke så lenge siden, men det er en helt annen historie 🙂

  1. admin

   En skrekkelig historie det der også!

   Det er virkelig synd at de tydeligvis ikke får dreis på å drive butikk, for prisene er det jo ikke noe å si på. Jeg har handlet der flere ganger og da har alt gått bra, men etter det siste tullet er jeg ikke kunder der mer.

 10. Simen

  Har selv slitt med Amentio noe utrolig de siste 3mnd. 3-4 uker på å svare på epost, de svarer ikke på mine spørsmål, umulig å komme igjennom på telefon. Saken dreier seg om et produkt jeg bestilte og betalte for, da varen kom var det feil antall i pakken. Bare 1 da det skulle vært 5. Omsider skylder de på trykkfeil på nettside og faktura og kvittering, og det er det. Jeg har fortsatt betalt for noe jeg ikke har fått, og uten noe videre alternativ. Har forbrukerrådet på min side, men hva gjør jeg nå? Advokat? Det er tross alt bare snakk om 200kr, men prinsippet er verdt så mye mer. Til hel** med Amentio – anbefaler ingen å handle der… de går vel snart konkurs igjen.

Kommentarer er avslått.

%d bloggere liker dette: