«

»

jun 28

Respekt for de døde!

Sitter her og er kvalm, trist og ikke så rent lite provosert.

Verden har nettopp mistet Michael Jackson – en artist som mange elsket og nærmest viet hele sitt liv til. Like fullt finnes det individer som bruker tid og krefter på å skrive svært stygge og utrolig smakløse ytringer på sin blogg. For ikke snakke om å sende usmakelige SMS-«vitser» om MJ til sine venner.

Hva i all verden er galt med dere? Ville dere skrevet det samme om noen i deres egen familie? Nei tenkte meg det! Hvorfor da om noen andre? Er det fordi vedkommende er på andre siden av jorden og det derfor er «lovlig»  å harselere?

Eier dere slett ikke respekt i det hele tatt? Hvilken oppvekst har dere egentlig hatt? Dere må ha det utrolig vondt med dere selv når dere synker så lavt som  å hetse en nylig avdød person!

Når var ikke jeg en ihuga MJ-fan, men uansett om det er Jørgen hattemaker eller Kong Salomon så må man holde på folkeskikk; og folkeskikken tilsier at man skal respektere de døde! Ja til ytringsfrihet, men ikke til enhver pris!

Som sagt – jeg er uvel av det jeg har lest hos enkelte!

Her er noen linker – gå inn på forskjellige blogger (og kommentarfelt) som er linket til artiklene og les selv:

VG: «Sønnen var vitne til Michaels kollaps»
VG: «Vår smerte kan ikke beskrives med ord»
VG: «Byrået som tok det siste Jakcon-bildet: – Vi trodde han hadde falt mens han danset»
VG: «Nei pappa, nei»
VG: «Her prøver de forgjeves å redde Michael»
VG: «Sony: – Han var et geni»
VG: «Her sørger Jacksons familie og venner»
DB: «Familien ville tvangsinnlegge Jacko to uker før han døde»
DB: «Etterforskerne sier at legen ikke er mistenkt i Jackos død»
DB: «Ny Jackson-obduksjon er ferdig»

osv…

Det er imidlertid flere som reagerer, bl.a. Jan Simonsen. Bra og fyldig skrevet – MYE bedre enn det jeg noensinne kommer til å få til.

Edit: Det er helt utrolig hvilke «morsomheter» som folk klarer å lire av seg i kommentarfeltet. Det er heldigvis en mulighet til å forhåndsmoderere her på bloggen, og den bruker jeg nå aktivt. Til dere som skriver «morsomme» vitser om MJ; kjøp dere et pornoblad å tilfredsstill dere heller på den måten!

Share

11 comments

Hopp over til kommentarskjema

 1. Johanne

  veldig sant det du skriver..
  det er så utrolig respektløst å hetse døde personer generelt!

 2. Mariell

  Jeg føler akkurat det samme som du. Når ER jeg ihuga MJ-fan, og har hatt det ganske tungt i dagene etter hans død. Det gjør utrolig vondt å se hva enkelte skriver. Jeg har fått et par «morsomme» sms-er. Jeg har slettet et par stykker fra vennelisten min på facebook pga respektløse uttalser. Sånne venner vil jeg uansett ikke ha. Det handler ikke bare om MJ, men generelt – man sier da ikke sånt om folk som nettopp har dødd? Det er hjerteskjærende, og har gjort dette enda tyngre enn det var i utgangspunktet.

 3. Ingridmv

  Så frekt at folk ikke har respekt for de døde.

  Jeg vil ikke kalle meg blodfan av Michael Jackson, men jeg hørte på musikken hans og fulgte med på han for han var jo en interessant person vil jeg si. Jeg har ingenting vondt å si om han, og rykter får være rykter.

  Håper han har det fint der han er nå.

 4. Kristin

  Er helt enig med deg! Vi må ha respekt for avdøde og deres famile. Synes ikke vi bør linke til sllike innlegg, da vil jo flere lese meningene deres og bloggerne får det de ønsket. Oppmerksomhet.

  1. admin

   Helt enig Kristin. Grunnen til at jeg linket, var å synliggjøre hva enkelte får seg til å skrive. Regner med at de bloggene jeg sikter til etterhvert blir fjernet, og da tar jeg også bort henvisningene.

 5. Mikey

  Jeg har en ‘venn’ i USA som knapt en time etter at dødsfallet var gjort kjent begynte å invadere facebook med smakløse vitser om dødsfallet og Farrah Fawcetts død ble også harselert med.
  Jeg driver å kjefte på ham over meldinger, fyren er over førti år, men viser stadig vekk idiotiske fjortistakter.
  Han skrev at det mest underholdende MJ hadde gjort var å dø >:( Det verste er at denne fyren bor i Hollywood, midt i nåløyet for å lage kvalm X(

  Jeg håper virkelig Jackson barna blir tatt skikkelig vare på og ikke blir snytt.

  1. admin

   Har måttet fjerne endel slike «morsomheter» her fra kommentarfeltet også. Men til de som synes slikt er morsomt, så vit bare at kommentaren deres ALDRI kommer inn på min blogg.

 6. Marita

  Jeg har aldri vært noe fan av MJ i det hele tatt, men jeg ble skikkelig overrasket og rystet da jeg hørte om hans bortgang.
  Slutt å lage morroheter av en annen persons død, det er bare tragisk.

 7. Stine

  Jeg synes også dette er utrolig respektløst av folk. La nå fyren få bli kald i grava før man begynner å lire ut av seg sånn møkk om man absolutt ikke greier å la være…. Tenk på den stakkars familien som kanskje snubler over en del sånn dritt på nett! Tenk hvor fælt det må være for dem å først ha mistet MJ og så få all den dritten slengt sånn rett etter dødsfallet! Dette er rett og slett tragisk!!

  Jeg var heller ingen stor fan egentlig, men respekt for de døde har jeg. Uansett hvem det er som er død så synes jeg man skal ha respekt! Husker det tikka inn en sånn usmakelig sms da Saddam ble henrettet. Jeg ble rett og slett skuffa over vennen som sendte det til meg og gav klar beskjed om at sånt noe kødder man bare ikke med! Jeg tolererer normalt veldig mye og mener man skal kunne spøke om det meste. Humor er viktig selv når ting er som svartest, men en sånn type humor som er direkte ondsinnet og som kan gjøre skade på pårørendes psykiske helse har jeg veldig lite til overs for!

 8. Tomas Bakken

  okay da synes jeg du skal respektere Hitler, siden han er død….

  Hva fane slags argument er det egentlig. MJ var historiens pop artist, ingen tvil om det, men personlig var han en selvopptatt narkoman og pedofil.

  For de som ikke følger så godt med i timen, så hadde musikk og underholdningsbransjen mer eller mindre steng MJ ut av de gode selskap etter siste rettsak (hvor han ble berget pga bestikkelser og et massivt berg av topp advokater). At de nå hyklersik skal hylle han over alle hauger blir bare for dumt.

  Summa summarum; jeg er ikke enig at man på død og liv skal respektere noe, bare fordi de er døde. Hvis det er tilfellet, respekter Adolf Hitler med en gang!!! trodde ikke det nei…

  1. admin

   Tror de fleste oppegående og opplyste er i stand til å gjøre forskjell på MJ og Hitler… Respekterer din mening og gir deg honør for å framstå med fullt navn. For øvrig er vel pedofili en legning som ikke er ulovlig å ha. Men la meg spørre deg: Ville du ha skrevet samme innlegg om det var om din egen far?

   Man kan velge å respektere det vedkommende sto for i levende live, men i døden er alle like.

Kommentarer er avslått.

%d bloggere liker dette: