«

»

jun 06

Få kjappere Firefox

Tenkte å dele et tips med dere om hvordan få Firefox-nettleseren kjappere.

Jeg har prøvd tipset på Firefox versjon 3.6.3, og kan underskrive på at det fungerer

Det viste seg at det var Firefox’ historikk-data som gjorde at min Firefox var så ulidelig treg. Historikk-dataen sørger for å fylle inn riktig URL (adresse) når vi begynner å skrive den inn på adresselinja. Hvis du besøker mange sider hver eneste dag over lang tid, vil det bli en svært stor historikk for Firefox å ta vare på. Dette medfører at nettleseren gradvis blir tregere og tregere…

For å løse problemet, må man – foruten å slette mellomlageret (cachen) til nettleseren – også slette historikk-fila.

Mellomlageret (cachen) finner du her:

C:\Users\Kjell Inge Sandvik\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\ag8n2mh1.default\Cache

PS: Din sti vil selvsagt variere noe fra dette.

Sørg for at Firefox er avsluttet helt. Så sletter du hele cachen (markerer alle filene og trykker Delete-tasten).

Som skrevet fra før, så sletter dette bare mellomlageret og ikke historikken. For å slette den, må man gå inn på følgende lokasjon:

C:\Users\Kjell Inge Sandvik\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\ag8n2mh1.default

Her skal det finnes ei fil som heter places.sqlite. Denne omdøpes til f.eks. places.sqlite.bak («bak» for å indikere at det er en backup).

Deretter starter du Firefox og går inn på menyen Verktøy (Tools på engelsk), og velger Innstillinger (eller Options på engelsk). Her velger du Personvern (Privacy). Øverst i dette vinduet finnes innstillingene for historikkvalgene i Firefox. I rullegardinen utenfor «Firefox skal:» velger du «Bruke egne innstillinger for historikk» (eller «Use Custom Setting For History»). Sett valget for «Husk nettleserhistorikk i minst» («Remember my browsing history for at least») fra 90 til 10 dager. Trykk deretter OK og restart Firefox.

Nå skal Firefox bli mye raskere. Hvis du virkelig vil ta den helt ut, så kan du laste ned CCleaner og kjøre gjennom den også.

Share
%d bloggere liker dette: