«

»

jun 18

Tenk!

Både VG og Dagbladet skriver om ei ung jente som ble påkjørt av en lastebil, for så igjen å bli overkjørt av en bil. Det mest grufulle i dette var at hun ble sittende fast under bil nr. 2 som kjørte i ca. 4 km før hun ble oppdaget…

I all denne forferdelige tragiske ulykken så må jeg innrømme at jeg blir helt satt ut av enkelte bloggere som synes å vite «alt» – og at det var 100% bilist nr. 2 sin skyld. Sjåføren burde ha oppdaget at noe ikke var som det skulle osv. Til dere har jeg bare lyst til å si: tror dere sjåføren gjorde det med vilje? Har dere erfaring fra å kjøre over mennesker, og vet således hvordan det høres ut, merkest på bilen osv.?

Tenk over det. Tenk på familien til jenta som nå gjennomgår sitt livs mareritt. Tenk også på de involverte sjåførene og hvordan de har det. Ikke skjerm dere fra virkeligheten med å fremstå anonymt på en blogg og hevde det ene og det andre. Livet er mer komplisert som så og i slike situasjoner så er det ingenting som heter Jantelov.

Det kan skje dere også.

Tenk før dere skriver!

Edit: Har vært nødt til å slette enkelte innlegg da skribenten tydeligvis ikke har lest det jeg har skrevet ovenfor. Dette er ikke en hat-blogg mot de som var så uheldig å kjøre over jenta. Det er en blogg som handler om at vi ikke skal dømme noen før vi vet fakta. Noen synes å finne glede (og ego-økende?) å rakke ned på andre mens de har seg og sine godt omkring seg. Fint det, men det aksepteres IKKE å bedrive uthenging av enkelte her på min blogg. Kommenter prinsippet, men unngå hat-innlegg. Ja til ytringsfrihet, men ikke for enhver pris!

Share

38 comments

Hopp over til kommentarskjema

 1. Lasse

  Kunne ikke vært mer enig. Kjempeflott at flere tenker på dette.

  Mvh. Lasse

 2. apples

  Det er forskjell på «Skjønner ikke hvordan det går an å ikke merke det» og «Hun gjorde det med vilje», vet du. Verden er ikke bare sort og hvit.

 3. Bob

  Jeg klarer ikke sitte å fordele skyld nå. Alt jeg klarer å tenke på er den stakkars jenta. Siste dag før sommerferien og alt. Sikkert kjempeglad. Så denne grusomme hendelsen og den forferdelige frykten hun må ha følt. Stakkars, stakkars liten.. 🙁 Klarer ikke engang sette meg inn hvor grusomt dette må være for foreldrene.

  Jeg håper med alt jeg har at hun blir bra igjen.

 4. kaathinka

  forferdelig!

 5. Kjell

  Dette er jo dypt tragisk. En stor tankevekker er det at bilisten ikke oppdaget jenta i veibanen og at hun ble slept etter under bilen.

  Tankevekkeren er å tenke på at man som sjåfør lett kan kjøre litt på autopilot, man kjører f.eks. den samme veien hver dag, muligens noe stresset på vei et sted, radioen kan være på. En legger under ulike omstednigheter ikke merke til hva som kan ligge på veien foran en, da man lett har fokus på biler og annet.
  Bilen kan ha vært nærme et større kjøretøy foran, så man ikke ser stort av veibanen.
  Etterpåklok kan man alltid være. En bør tenke over denne ulykken som en liten vekker på avstand og oversikt rundt bilen. Dette er ikke ment som å kritisere noen parter, her er det bare tragiske og triste omstendigheter.

 6. Sindre Elvemo

  Huff. Det har skjedd så mange trasige ulykker de siste tre ukene. Først Air France-ulykken og i mellomtiden fra den ulykken skjedde natt til mandag 1 junig og fra til nå så har vært noen dødsfall. I samme uke som Air France-ulykka døde to personer i ei bilulykke og en i ei arbeidsulykke. Så ble et par funnet døde i et hus i Oslo. Idag så ble to brødre (bare 21 og 23 år gamle) funnet omkomne etter ei klatreulykke ikke så langt fra Tromsø. Og i tilegg kommer dette. Begynner å lure på om 2009 vil bli husket som det store ulykkesåret. Har skjedd så mye fælr den siste tiden. Greit at slike ting skjer både titt og ofte men det er litt gufent når slike ting skjer så tett oppå hverandre.

 7. Bjørn Olsen

  Ja, det er fullt mulig sjåføren trodde hun ville komme unna.

 8. Oddvar Langeland

  Helt enig med Kjelle. Ingen gjør slikt med vilje og vi må ikke være så raske til å dømme. Jeg tror begge sjåførene er helt knust, kanskje mest den siste, etter en slik absurd og tragisk ulykke. Som flere har sagt, la oss be til Gud og håpe at livet kan reddes og at alle skader, både fysisk og psykisk, kan repareres.

 9. Dag

  Det var en dame som kjørte og hun trodde vel at det var en liten ulyd i bilen som gubben kunne se på når han kom fra jobben.
  Helt klart uskyldig!

 10. M

  Hei! http://www.vgnett.no har informert veldig feil. Jenta ble dratt 1,5 km etter lastebilen. Jenta var bevisst da hun ble funnet og kunne oppgi opplysninger som sitt eget navn og fødelsdato. hun er livstruende skadet, men tilstanden er stabil, heldigvis. Jeg kjenner en venninne av jenta som hadde denne ulykken, hun og flere andre var sjokkert over å se hvor mye feil vg, nettavisen og dagbladet(som til og med skrev at hun er død) har skrevet. Jenta ble aldri slept etter noen personbil.

 11. Enig

  Helt enig med deg Kjelle!!

 12. Jesper

  Vilje eller ikke-denne historien er så utrolig at det må stilles spørsmål om særdeles lite oppvakte sjåfører i begge situasjoner, inkludert eventuelle vitner til hendelsen. Her har det blitt begått grove feil, og da er det lov å være kritisk.

  Forstår ikke at slike situasjoner kan oppstå, og håper etterforskningen gir et godt bilde av hva som har skjedd her.

  Håper det går fint med jenta!

 13. Miriam

  Jeg tror vel heller bloggene mente det hele var meget merkelig av sjåfør nr. 2 å ikke merke noe som helst, uten at det betyr at det var gjort med vilje. Men jeg har ikke lest alle blogginnlegg skrevet om dette heller.

  1. Kjelle

   Helt enig med deg 🙂
   Men like fullt kan vi ikke sitte å se på at ofre (som er både jenta, lastebilsjåføren og bilføreren i dette tilfellet selvsagt foruten familene til de involverte) blir trukket lengre ned i søla på bakgrunn av det lille vi får vite via media.

 14. zenf

  jeg er veldig sikker på at ingen gjør slikt med vilje, samtidig er jeg enda mer sikker på at det er mnage idioter som aldri burde satt seg bak et ratt, ok? Lastebilsjåfører som fører svære monstre av noen fartøy, bør lære seg å sjekke blindsonen bedre, der er det mange synder!

 15. Kjelle

  Hvorfor det dersom hun ikke visste det? Hva vet DU om hva som skjedde? Hvilken rett har du til å ønske noen død når ingen andre har det i denne ulykken? Var på nippet til å slette innlegget ditt, men lar det stå som symbol på kjernen i blogginnlegget mitt.

 16. Elisabeth

  Hei
  Ingen mennesker ville kjørt videre, vitende at de hadde en person under bilen. Det kan jeg bare ikke tro. Men jeg synes det er rart at man ikke skulle merke at noe var galt. Det var ikke meg heldigvis, men igjen, hvordan skal jeg da kunne vite hvordan og hva som kunne merkes?- jeg er helt sikker på at denne føreren ikke har skjønt hva som hadde skjedd. Dette er tragisk !
  Jeg ønsker jenta og familien alt godt, og sender varme tanker…

  Jeg håper dette går bra med alle parter i denne situasjonen.

 17. kikki

  Det kan jo hende at lastebilen foran stod stille i et kryss. da står man tett inntil og ser ikke veien foran seg. når lastebilen så satt opp farten og kjørte over jenta, så kan sjåføren bak ikke ha sett veien og ikke ha sett at noe havna under bilen. er jo ikke sikkert hun kjørte over jentam ed hjulet!

 18. Erik

  Hvordan kan mange av dere påstå at man merker at det slepes en person under bilen? Er det egen erfaring eller?? Snakkes om å både skyte og slakte sjåfør 2, hvorfor er straff et så hett tema på dette tidspunktet? Det retter ingen ting av det som har hendt. Dette kunne skjedd oss alle, som med all meningsløs ulykke.

  1. Debben

   Vet ikke om du kjøre bil eller ikke Bente.
   Jeg gjør det, og kan godt forstå hvordan dette kan skje.

   Jeg vil tippe dette har skjedd.

   Personbilen står rett bak tankbilen i et lyskryss i kø.
   Selv om man holder avstand til vanlig når man kjører, så står man rimelig tett når man står slik etter hverandre og venter på grønt lys.

   Så tett at man kanskje ikke kan se asfalten mellom bilen forran og forran sitt eget panser.
   Uansett er ikke øyene festet på asfalten i en sånn situasjon, men mest på baken av traileren så man ike kjører i baken på denne, og på resten av gatebildet hvor det kan komme fotgjengere.

   Det er kanskje det minst sansynlige stedet at noen skal kunne komme i en sånn situasjon er undenfra bilen forran.

   Når det gjelder å ikke merke at jenta henger der, så aner jeg ikke hvor mye bilen vil påvirkes av dette, men det skal vel ikke mer til enn en radio i bilen for at man ikke hører så godt hva som skjer på utsiden.

 19. Enig

  hvor mange kan legge hånda på hjerte og si at når man hører en ulyd i bilen så tenker man… : Oi!! Stopp bilen.. kanskje jeg har et menneske kropp under bilen????? og undersøker det før man kjører hemmat??

 20. javel

  Uansett, dette er en ting som IKKE skal skje i trafikken. Det skal bare ikke gå an, men når skal syklister lære seg å sykle på GANGVEIEN, forundrer meg ikke, hun her er iallefall ung og kan ihvertfall skylde på det, men dette kunne vel skjedd med hvilkensomhelst syklist, og du verden det er mange av dem som bare sykler på veien når man har en fin gangvei som kan helt klart brukes til å sykle på. Man slipper å lage kø og irritasjon for andre trafikanter og man slipper farlige situasjoner. Selvfølgelig er det ikke sikkert det var en gangvei i dette tilfellet, og at hun syklet på veiskulderen, men det er vanskelig å si, men det er voldsomt mange av disse syklistene som er nære på å bli påkjørt.
  Men utrolig dårlig observasjoner av både lastebilsjåfør og personbil, er rett og slett sjokkert over hvordan det går an å ikke få med seg det dunket som det må ha ført til.

 21. B

  Har vært ute og kjørt i dag. Har sett på bilene foran meg og de i motgående felt. Hvordan kan det ha seg at ingen har blinket, tutet, prøvd å gjøre førerne av bilene som har vært involvert oppmerksom på at det er noe rart med bilen din? Dersom eksosanlegget henger og slenger så synes jo det! Hva så med en tenåring? Ubegripelig! Selv gir jeg beskjed når jeg opplever slike uregelmessigheter. Det var en del trafikk på veistrekket i dag, så fler enn den ene som avisene skriver om har trolig observert noe. Dette er totalt ubegripelig!

 22. Anders Solberg

  Det virker rart at kvinnen ikke merket noe, men det er da for helvette ikke noe henne gjorde med vilje. Tror ikke hun har sovi så godt i natt heller.

 23. Jonnis

  Hva løser dere?

  Jeg forstår at en kan ha meninger om saker og ting som skjer, men hva løser dere ved å krangle om dette i en middelmådig blogg?

  Dere gjør INGENTING for pårørende/offer ved å kakle om dette som en haug hormonelle sladrehøns.

  Hvis dere virkelig bryr dere, gjør noe! Vis mer hensyn i trafikken, lær ungene deres å ferdes trygt i trafikken etc.

  Dere oppnår ingenting ved å sitte her og fordele skyld.

  Mine tanker går til jenta, håper hun klarer seg uten altfor store mèn.

 24. Bob

  Jentas sykkel ble funnet 700 meter fra stedet der hun skal ha blitt påkjørt.

  700 meter, med en sykkel OG en 13 år gammel jente hengende under bilen. Er det ikke lov å si at det er LITT merkelig at hun ikke merket dette og heller ikke merket når sykkelen forsvant?

 25. Bård

  Dere som er så raskt ute og moraliserer/konkluderer/fordeler skyld. Dere gjør meg kvalm. Kryss fingrene og send noen trøstende ord til de som opplever sin tøffeste tid. Det er jo oppsiktsvekkende at barnets foreldre ønsker forsoning mens dere sitter her inne og dømmer. Hva slags folk er dere som påfører mennesker ekstra lidelse med overlegg?

 26. hildepilde

  greit nok… dette er en tragedie… men hvem av oss er det ikke som f. eks har satt take away maten på taket og kjørt avgårde..? lagt mobilen igjen i kjøleskapet og teite ting som det? vi er mennesker og det er normalt å begå små og større tabber og uhell… derav… ulykke… for det er jo det dette er… selv skulle jeg gjordt alt i min makt for å forhindret denne ulykken, men etter å ha lest beskrivelsen av hva som har skjedd, tør jeg faktisk ikke påstå at den kvinnelige sjåføren ikke kunne vært meg.. og vet at jeg hadde vært dypt ulykkelig om det hadde vært meg som hadde funnet jenta under min bil… og i steden for å peke på hverandre for å finne den skyldige og henge ut noen, burde man heller stå sammen i en slik situasjon og sende varme tanker til jenta, hennes familie og de to sjåførene…

  1. hans

   nå var det jo ikke gangvei der hun syklet slik jeg forstod det. Virket som om det var mye dårlig veier i området hun bodde, men slik er det jo alt for mye av i Norge dessverre.

   1. V

    Er du sikker? Jeg var i den gata da det skjedde (at hun ble funnet, ikke der hun ble påkjørt). Jeg så ikke hendelsen og visste ikke hva som hadde skjedd, men husker godt at det kom ambulanser, helikopter, hele pakka. Så også en personbil bli henta og fraktet avgårde. Kan ikke huske noen tankbil – det hadde uansett vært dårlig plass til den der oppe…

 27. Malene

  Det er jo helt naturlig at folk reagerer med vantro på dette, for jeg syns selv det er litt merkelig. For all del, som du sier, det er ikke rette tidspunkt å fordele skyld, men den tiden kommer nok snart. Hvem som er mest skyld i dette skal ikke jeg uttale meg noe om, men regner med at begge sjåfører vil bli dømt for uaksomt kjøring. Uansett, utrolig tragiskt og håper av hele mitt hjertet at jenten er utenfor livsfare!

 28. Silje

  Det var ikke «nesten 3 kilometer»

  3,7 i følge VG, altså nesten 4 kilometer :O

 29. Mariann

  Det var ikke den kvinnelige sjåføren som kjørte på jenta først. Jenta var allerede på veien, liggende, siden hun hadde blitt påkjørt av en lastebil og havnet under den når hun forsøkte gående å krysse veien mens hun holdt på sykkelen ved siden av seg. Hun forsøkte å krysse rett foran lastebilen som uheldigvis ikke så henne. Jeg har ikke lest noe om at hjulene har truffet henne, hverken den første eller andre bilen. Jeg tror under den andre bilen som lå lavere i veien ble hun hektet fast i tøyet og kunne ikke komme seg løs. Det er et under at hun ikke kom løs og kunne ha blitt truffet av en tredje bil som kom kjørende bak den sorte personbilen.

 30. ante valente

  sitter her å skimmer over innleggene, men har egentlig ikke satt meg noe særlig inn i saken.

  men jeg satt å diskuterte den med en venninne mens vi kjørte til sverige for helgen. hun hadde hat en opplevelsem hvor hun hadde mye skrot i bilen, hun fikk da en lyd i bilen, noe som hun regnet med at var at noe skrotet bak bevegde seg, det viste seg senere at det var bakerste feste på eksosanlegget som hadde løsnet, og at eksosen da dunket ned i asfalten innimellom.

  som hun sa, jeg registrerte lyden, men jeg trodde det var noe annet, dvs. skrotet bak i bilen som bevegde seg.

  uansett hvor tragisk denne saken er, så er det lite trolig at denne jenta, hvis hun ikke skrek under turen, ville gitt fra seg en lyd i det hele tatt, hvordan skal man da merke at det er noe som henger under bilen? man kan diskutere så mye man vil, frem og tilbake, men dette er ikke annet en tragedie som må etterforskes, men her skal ingen hoder rulle etter min mening, dette er kun en tragedie som kan skje hvem som helst, selv de mest oppmerksomme.

  mine tanker går til jenta, hennes familie, og de innvolverte!

 31. nikolai

  Det er tydelig mangen her som ikke har lest eller satt seg grundig nok inn i saken. Jentungen kom gående langs siden på lastebilen, mens den stod stille og krysset foran den i blindsonen. Selv om sjåføren sjekket det som ville bli blindsonen før han stoppet hadde han ingen mulighet til å se blindsonen foran bilen mens han stod stille. ( en voksen mann må stå minst to meter foran en vanlig tungbil før det er mulig for sjøføren å se ham.) I og med at de stos stille er det ikke veldig besynderlig om personbilen bak kjørte temmelig nærme hengeren på semitraileren, og dermed ville det være vanskelig å å se jenta. ikke umulig selvfølgelig, men om sjåføren var opptatt med å se seg til siden for å se etter andre barn, kan det ha avledet oppmerksomheten mot veibanen. Der var det tross alt en semitrailer som kjørte så det var ikke å forvente at det skulle ligge en jentunge der. Om (jeg sier om)jenta er liten nok er det fullt mulig for en bil av den typen (chrysler stratus) å kjøre over jenta uten at hun er borti bilen avhengig av hennes liggestilling. Som 13 åring lå jeg mange ganger og mekket eksos på tilsvarende bil uten å jekke opp bilen.
  På bakgrunn av det så er det hypotetisk mulig å forklare med sunn fornuft hvordan dette kunne skje, uten at sjåføren merket noe.
  Derfor er det også så trist å se at så mangen uten skrupler er ute etter å lynsje det stakkers mennesket, som uforvarende har kommet opp i en dypt tragisk situsajon. Min teori ( som sikkert har sine mangler i forhold til det som faktisk har skjedd) viser at det er mulig at det skjer uten at sjåførene merker noe. Jeg sier ikke dermed at sjåførene ikke har gjort en glipp. Men jeg ser som yrkessjåfør så alt for mange nestenulkker som følge av at sjåfører lar seg distrahere. Denne stakkars damen må på en måte ta på seg skylden for ale disse siden hun var den uheldige som faktisk kjørte over noen. Meget urettferdig spør du meg.

  Samtidig vil jeg takke familien til jenta som viser storsinn og går ut i media med en utstrakt hånd til forsoning overfor sjåførene. De viser dermed verden hva tilgivelse virkelig er, når det virkelig kreves.
  Må Gud velsigne jenta deres, og la henne leve og vokse opp så hun kan gi den arven videre, og lære sin omverden om tilgivelse og kjærlighet.
  Når man leser her, så ser man at verden trenger slike eksempler til etterfølgelse.

 32. Rune

  Jeg syns det er en tragisk dette her…Men jeg syns det er utrolig godt gjort av familien til jenta å gå til forsoning…jeg bor i Slemmestad og leser alt som har skjedd…jeg bare håper alt ordner seg tenker masse på jenta og familien… men ikke minst sjåførene….de må ha det helt jævelig nå…tror nesten de har like store smerter de som jenta… Nikolai jeg synes at det var utrolig flott sagt av deg…… jeg fikk mange klumpe i halsen når jeg leste dette her.. Susanne jeg tenker på deg….bli frisk igjen..

Kommentarer er avslått.

%d bloggere liker dette: