«

»

apr 21

Forhåndsbetaling av nett-tjenester

Leser med glede at WiMP i dag har åpnet opp for at hvem som helst kan registrere seg.

De første 30 dagene er gratis. Men – og dette ser jeg mer og mer av – man må også registrere betalingsmåte ved registrering, selv om altså de første 30 dagene er gratis. Abonnementet vil deretter automatisk fornye seg.

Jeg synes det er en stor sjanse å ta å levere ut mine VISA-opplysninger slik at de fritt kan brukes. Det hadde vært greit å bare kunnet registrere seg for å prøve disse 30 første dagene, og SÅ kjøpt tilgang videre når man vet hva man får.

Årsaken til at jeg er meget skeptisk til slikt, er at jeg prøvde noe tilsvarende ifm. en slektsforsningsside. Problemet var at det ikke var mulig å avslutte abonnementet – de verken svarte på henvendelser, eller stanset abonnementet. Det endte med at jeg måtte sperre kortet og skaffe nytt.

WiMP er nok atskillig mer pålitelig enn som så, men likevel føler jeg ubehag. Håper de etterhvert kommer opp med en bedre betalingsmodell.

Oppfordrer til slutt alle om å være skeptisk når man er på nett. Ikke aksepter alt av invitasjoner, og forvent det værste.

Share
%d bloggere liker dette: