«

»

des 30

Forumtroll

Noe som irriterer meg grenseløst, er de som til stadighet skriver på fora og diskusjoner kun for å starte en opphetet diskusjon om alt annet enn temaet. Forumtroll heter det.

Det som imidlertid irriterer meg enda mer, er at admin/mod på slike nettsteder som tilbyr leserne å skrive hva de mener om artikkelen synes å ikke bry seg om det – bare for å trekke folk for å kommentere trollenes innlegg.

Tønsbergs blad er en slik publikasjon. Her er det så og si ingen moderering, og hver gang det f.eks. skrives om at det har vært avholdt fartskontroll på E18, så kommer trollene tvert og skylder på at politiet mangler midler til julebordsfeiring. Dette skjer uten unntak i slike artikler. Her burde mod/admin gått inn å fjernet trolleinnleggene. Enhver med litt fornuft forstår at det å luke ut råkjørerne faktisk gjør at alle andre kan ferdes trygt. Man velger selv om man vil ta sjansen på å råkjøre, men da får de jaggu også ta konsekvensene av det.

De større riksavisene (VG og Dagbladet) har også sine svin på skogen.

Jeg mener trolling er en av de største problemene på nettet i dag. Det er nesten ikke mulig å lese en diskusjon eller finne opplysninger i et forum på grunn av all støyen som trollene medfører. Greit nok at man ikke skal mate dem, men som regel skjer det og da er det gjort.

Oppfordrer derfor alle til å varsle fra til moderator/admin når de synes debatten sporer av slik at vi kan få bukt med dette utysket.

Bloggen Revolusjonært roteloft har et flott innlegg om temaet.

Share
%d bloggere liker dette: