«

»

okt 15

Har vi det for godt?

Det er bare å innrømme det. Nordmenn syter og klager som aldri før. Hvorfor? Har vi det for godt eller har vi blitt mer veike?

Misunnelse synes å være en større drivkraft hos enkelte enn seksualdriften. Egoismen og arrogansen for andre har blitt meget sterk. Man skulle tro at enkelte tror man er alene på jorda, og at det er andre sin feil at man må jenke seg.

Spesielt kommer dette klart fram dersom naboen ønsker å bygge på huset, kanskje bygge seg en garasje eller ordne seg en hyggelig uteplass. Det er nærmest mer enn regel enn et unntak at da vil det komme naboklager. Som regel ender dette likevel med at tiltakshaver faktisk får bygge fordi naboens innsigelser ikke holder. Absolutt alle parter taper på dette. Er man så misfornøyd så får man da heller flytte i stedet for å surne til naboskapet!

I mitt nærområde er vi så heldige å ha en ny flott vei (E18). Man skulle jo tro at folk var glade for det, men neida. Her skulle det helst vært fri fart og det er ikke måte på syting og klaging dersom «onkel» er ute og luker ut de som ikke klarer å sammenligne tallskiva på dash-bordet med de runde skiltene som viser fartsgrensa. Det er neppe politiets feil når man blir stoppet for å ha kjørt for fort… Det er greit å mene at man burde ha økt fartsgrensa, men det legaliserer ikke i det hele tatt å bryte den som er.

«Meg, meg og meg» er fellesnevneren, og jeg lurer seriøst på om klagerne i det hele tatt klarer å gå på dass uten å ha noen å holde i hånda.

Til slutt vil jeg (nok en gang) sparke til media som – nesten uten unntak – hauser opp tvister og feider for – tilsynelatende – å få mer aktivitet under debatter, og dermed også flere reklamekroner. Det er ikke langt i fra at dere må bli straffet for terrorisme, for alt dere oppnår ved å tillate enkeltes selverklærte ytringsfrihet er å skape redsel. Jeg har f.eks. blitt livredd for å ferdes i trafikken fordi de klagerne som slipper til på debattsider helt tydelig ikke aner noe om trafikksikkerhet og hvilke enorme forskjeller det vil medføre på både mennesker og materiell bare ved en fartsøkning fra 50 km/t til 60 km/t. Man kan kjøre som en «prest» selv, men man aner ikke hvilke galinger som kommer imot.

Som et eksempel på misunnelse og jantelov i praksis, er det nok til å vise til E24’s artikkel om at ansatte i Statens vegvesen skal more seg litt. Ta en titt på kommentarfeltet så skjønner dere hva jeg mener…

Share
%d bloggere liker dette: