«

»

jun 11

Bruk av kniv

Hver eneste dag kan vi lese om enkeltes trang til å vifte med kniv mot andre.

Jeg har selv vært utsatt for angrep med et slikt våpen og resultatet var grusomt. Likevel ser det ikke ut for at sentrale styresmakter gjør noe som helst for å begrense slikt. Det ser ut for at som regel ender alt med at gjerningspersonen blir ansett for å være i psykisk ubalanse og dermed tvangsinnlagt uten noen spesiell form for straff.

Selvsagt tyder det jo på at det er noe som det ikke skal være i hodet på slike, men å påberope seg sinnsyk i øyeblikket blir for enkelt. Skaden vedkommende gjør på offer og deres pårørende kan ikke beskrives med ord. Hvis det hadde vært opp til meg ville slike blitt innesperret på vann og brød resten av livet! Vi er alle født like, men gjør man noe så idiotisk som å gå til angrep på noen med en kniv, ja da har man til de grader forspilt sin sjanse. Desperadoenes ofre får aldri en second chance.

I mitt tilfellet tok gjerningsmannen sitt eget liv etter at han hadde utsletta halve min familie.

Det legges mer krefter i f.eks. å hindre folk fra å kunne røyke enn å skaffe seg og bruke livsfarlige kniver!

Så Storberget om du leser dette: Hva med å innføre lisens/-registreringsplikt på kjøp av kniv? Jeg tenker da selvsagt ikke da på brukskriver (brød-, smørkniver etc.). Det har også kommet inn flere gode forslag i kommentarene nedenfor. Noen nå gjøre noe for å stoppe denne trangen til å bruke kniv!

Listen nedenfor er nyhetsoppslag fra VG og Dagbladet. Den listen har jeg tenkt å oppdatere hver eneste gang en ny knivstikking skjer ett år framover. Deretter har jeg til hensikt å sende et brev til justismisister vedlagt kommentarene tilknyttet innlegget med krav om at det gjøres noe. La oss alle håpe at lista ikke blir stor lengre nå…

Edit: Pga. sperrer hos Twingly, kan man visst ikke ha milevis med linkelister. Jeg har måttet kommentere ut mesteparten, men jobber med en løsning for å presentere disse i et eget arkiv tilknyttet artikkelen.

VG: Én knivstukket etter gjengslagsmål i Fredrikstad

Share

110 comments

Hopp over til kommentarskjema

 1. jokkesaedstrom

  Bombe at han var av utenlandsk opprinnelse!!!! Tidsspørsmål om noen av de nye nordmennene våres kommer til å stikke ett barn, alvorlig, for så å si at det var stemmer i hodet som ba han gjøre det. A round of applause to our government, ladies.

  1. Kjelle

   Så lenge debatten går på hva man kan gjøre for å begrense uvettig bruk av kniv mot andre så er det ingen som sensurerer. Jeg kommer dog til å følge med og slette dersom debatten dreier mot innvandringspolitikk.

 2. Teraq Yasser

  Jeg leste overskriften «24-åring truet med kniv utenfor barnehage » og tenkte automatisk «dette må jo være en innvandrer» og jeg fikk rett ganske så fort når jeg klikket inn på saken.

  Og til dere som sikkert kommer med rasisme anklager mot meg nå, jeg er nok ganske mye mørkere enn dere i huden så bare hold kjeft.

  1. Teraq Yasser

   Hehe, tragiskt av deg.
   Skjerpe innvandringspolitikken så begrenser man fort uvettig bruk av kniv også, innvandringspolitikk og begrensing av knivbruk henger godt sammen kjære du.

   1. admin

    Det som er tragisk er enkeltes trang til å ty til kniv. Hvit, svart gul eller blå. Blogginnlegget mitt er skrevet for å sette fokus på den lave terskelen for knivbruk.

    Til din info så var han som tok meg og min familie etnisk norsk.

    Innvandringspolitikk bes tatt i andre fora.

   2. Robin

    Fordi enkelte av innvandrere bruker kniv så er det ikke nødvendig å kollektiv straffe folk som prøver å komme seg til Norge.
    De fleste innvandrere bruker faktisk ikke kniv for å angripe andre mennesker.
    Hadde vi hatt en total innvandringsnekt så hadde vi sluppet noen problemer. Det er sant. Men samfunnet hadde langt ifra blitt så perfekt som det er mange som tror. Nordmenn står for det meste av kriminaliteten i Norge.Dette gjelder all kriminalitet bortsett fra overfallsvoldtekter. Nordmenn har lettere å voldta kvinner på fester og nachspiel og slikt. Det er nok mer vanskelig for noen innvandrere som ikke er invitert på noen fester eller nachspiel. Jeg vet det var å sette det litt på spissen, men vi må kunne se årsakssammenhenger som ikke kan ses med en gang.
    En norsk som føler for å voldta noen trenger ikke å gå rundt i mørke smug for å finne damer.
    Tilbake til knivbruk. Noen innvandrere kan komme fra samfunn som er litt mer voldelig enn Norge. Hvor det å bære kniv kan være en del av å forsvare seg.
    Jeg tror mer synlig politi er løsningen. En kriminell er ikke så opptatt av hvor mye straff han eventuelt får. Det som han tenker på, hvis han tenker, er hvor mye sjanser det er for at han blir tatt.
    Her var det mye snakk om kriminalitet og innvandrere. Jeg bare sier at de aller fleste innvandrere jobber, følger loven og betaler skatt.
    Men vi må ikke se bort ifra hvor sterk diskriminering virker inn på folks psyke. Det blir en helt annen oppvekst med diskriminering hengende over deg gjennom hele livet. De som ikke er sterke nok kan falle gjennom. Dette har jeg sett selv siden jeg er vokst opp som norsk i et flerkulturelt område.
    Bare se på USA. Den sorte befolkningen har ikke innvandret, er ikke muslimer og snakker det samme språket. Men allikevel så er de overrepresentert på kriminalstatistikken. Statistisk sett så voldtar de mer, dreper mer og bruker mer narkotika.
    Kanskje vi ikke bare kan skylde på innvandrere som ikke vil integrere seg men også på oss selv som behandler innvandrere som faktisk har integrert seg som annenrangs borgere.
    Jeg skjønner at det ikke blir populært å ikke legge all skyld på innvandrere men også på nordmenn.
    Men ting er ikke alltid så enkelt som det ser ut til å være.
    .

    1. Chr2

     Gjesp

     Skaff deg presstilgang til domstol.no eller dra til oso tingrett en tilfeldig dag i uken og se hvem som er tiltalt. Det overveidende flertallet av vold, legemskrenkelser, grovt ran, vold i fakmilieforhold, trygdesvindel, narkotika, etc etc er utlendinger. Selv ble jeg helt sjokkert da jeg begynt å følge med.

     Probemet er at vi tar inn altfor mange i forhold til hva vi kan ASSIMILLERE (som er det eneste som vil gi oss et fortsatt godt samfunn, de fra midtøsten og sentralasia har ingen ting å lære oss hva gjelder samfunsstyring)

     Hvvis vi har 1) Lukkete asylmottak (94-96% av de som kommer har ødelagt papirene sine før de ankommer)
     2) Arbeidsplikt – og minimalt med økonomiske rettigheter
     3) Klar beksjed om at enhver form for lovbrudd medfører utvisning
     4) 10 års betalt skatt og 10 års plettfri vandel for å få statsborgerskap
     5) Barnevernet passer på at du gjør ditt for at dine barn integreres og lærer språk
     6) Stanser all tvangsgifte dvs alle søskenbarneketskap

     Da tror jeg vi beggynner å komme på rett vei, og de som er her slipper å automatiskk bli mistenkt for å være lovbrytere og snyltere, som dessverre flertallet er.

     1. admin

      Er det værre å kjenne en kniv gli inn i magen din når den som gjør det er utlending enn en som er etnisk norsk?
      Har aldri – og vil aldri – forstå hvilken kobling det skal være mellom gjerningsperson og resultat som knivbruk fører til. Evt. årsaker som ligger bak synes jeg er helt irrelevant. Uansett hva du måtte ha opplevd i fortiden så går du over en klar grense når du går til angrep med et såpass farlig redskap som kniv. Når dette er sagt, så håper jeg alle forstår at jeg ikke forsvarer bruk av kniv på noen som helst måte – verken etniske norske eller de som kommer fra et annet land for å bosette seg her i Norge. Med dette håper jeg diskusjonen beveger seg inn på det sporet den var tenkt – nemlig HVA kan vi gjøre for å begrense knivbruk – etnisk norsk eller ikke.

     2. Chr2

      Det spiller selvfølgelig inen rolle hvem som holder kniven som glir inn i magen din i det det sjer, men som samfunnsproblem ( som er det jeg oppfatter at du ønsker diskutere) er vel det relevant?

      Innfør lov om at våpenbesittelse medfører umiddelbart tap av oppholdstillatelse for alle fremtid i Norge, og infrmer om dette ved ankomst, så er jeg sikker på at det vil hjelpe. men da må utvist faktisk bli utvist. Og hvis dette ikke er i tråd med EMK, så bør vi erklære at vi ikke respekterer denne delen av EMK

      Uansett, vi kan i hvert fall begyne å straffe det hardt. idag kan du får 4 år for knivdrap – det er jo helt hinsides.

      Han somalieren som ble skutt forleden, begikk jo knivdrap i 1995 men ble løslatt allerde i 2000 – hvordan er det mulig?

      Dessuten burde vi straffe hardt all kriminell våpenbesittelse. En av de som skjøt vilt om seg på Aker brygge for et par år siden var på frifot 1,5 år etterpå og var da involvert i en skyteepisode på Torshov, Samtidig får du 7 år for momsundragelse… Det er rett og slett ikkek sammeneng melleom straffenivå og folks rettsoppfattelse, noe selv kommunisten Harald Stabell sa offentlig for kort tid siden.

 3. daklig

  Kanskje ikke så rart at det er flere utlendinger som vifter med kniv, denne gruppen med folk har det somregel en del verre en de som er født i norge. Hadde nordmenn levd under samme kår some noen av de personen der så skal jeg faen ikke tvile på de kunne gjort noe sånnt også. Triste greier det her, det viser bare at vi må bry oss litt mer om folk rundt oss så skjer ikke sånnt, garantert!

  1. admin

   Ingen levekår kan legitimere bruk av kniv.

   1. Robin

    Det er vel de som står nederst på rangstigen i samfunnet som bruker kniv tror jeg. Dette er en forklaring ikke legitimering.
    Tipper at de som bruker kniv ikke kommer fra vestkanten i Oslo. Om det så er utlendinger eller nordmenn.

  2. Maia

   Herre jemeni for noe svada!!
   Hvor gammel er du egentlig??

   1. Maia

    Gammel nok til hva? Gå over veien alene? Kjøre bil uten barnesete?
    Hva slags rett har man til å gå med våpen bare fordi man har hatt en dårlig oppvekst? Hvis dårlige levekår er ditt eneste argument, så råder jeg deg til å holde kjeft!
    Det er tvers gjennom en patetisk påstand!

    1. admin

     Beklager – det skjedde noe feil på adminsiden her. Ser at du svarer på «daklig»‘s innlegg.

 4. frustrert

  » med å innføre lisens/-registreringsplikt på kjøp av kniv?»
  overvåkning og registrering av kniver kommer aldri til å fungere.

  «jeg kommer dog til å følge med og slette dersom debatten dreier mot innvandringspolitikk.»

  Det ER relevant og hvis staten for en gangs skyld hadde giddet å se til andre europeiske land hadde man insett dette og utført/innført tiltak.

  Straffenivå og kontroller må økes. En kniv er like farlig som en pistol og vi kan ikke godta denne trenden de siste 3-4 årene..

 5. Jens K. Jenseen

  Om man skal innføre reg. plikt på kniver må man gjøre det på alle kniver.
  Den kniven som topper statistikken hvert år er brødkniven.
  Fakta er at det er nær null med folk som kjøper en dyr og fin kniv og så gjør noe ille med den.

  Og skal man begrense salget av kniver bør man også innføre regplikt på andre gjenstander, sånn som hammere, fiskeutstyr…

  1. admin

   Saken er at det finnes noen få, få personer som får til å gjøre forferdelige ting med «alt» – men hvor ofte ser vi drap utført med fiskestang…?

   Jeg kommer ikke her med fasiten, men kaster fram et forslag til hvordan man kan forhindre drap/vold med kniver etc. Det er heller ikke et poeng i å få salget av kniver ned, men å kanskje gjøre det *litt* vanskeligere å skaffe seg en – spesielt for de som allerede har bevist at de ikke har høy terskel for å bruke dem.

   Dersom en reg.plikt kan skåne ett menneskeliv, er det helt klart verdt det.

   1. Robin

    For meg så kan det se vanskelig ut å begrense muligheter å skaffe seg kniv.
    Har du noen eksempler på at dette har blitt gjort med suksess i andre land?
    Reg.plikt må da bli helt utvannet. Hvem som helst kommer til å få lov til å gå med kniv, snekkere, flyttefolk, rørleggere osv osv.

 6. norwegianwiking

  såkalt knivlovgivning er innført i mange land, men det har liten eller ingen effekt. Se på England\UK, de har totalforbud på pistoler\revolvere og nesten totalforbud på det meste annet som sier pang, samt strengere og strengere lover når det gjelder voldskriminalitet. Faktum er at bruken av våpen har bare økt siden disse lovene kom, og de har hatt ingen effekt.

  Den eneste merkbare effekten er at du må nå vise legitimasjon i England hvis du vil kjøpe kniv, gaffel eller skjeer !

  Lover som detaljforbyr gjenstander og handlinger er meningsløse og tullete, vold og drap er allerede forbudt, så hvorfor skal man så forby hobbyutstyr, verktøy og bestikk?

  «Dersom en reg.plikt kan skåne ett menneskeliv, er det helt klart verdt det.»
  -Reg. Plikt kan på ingen måte skåne ett liv, fordi selv om politiet vet at du har en gjenstand så hindrer det ikke på en eller annen magisk måte at den, eller hammeren i verktøykassen hvis den er nærmere, og bli brukt kriminelt.

  Skal man hindre drap og vold gjennom forbud og registrering, så må man begynne med og 1. tatovere serienummer på armer og ben, 2. amputere ovennevnte ekstremiteter på lovbrytere, 3. Alternativt dope oss alle sammen til total passivitet, låse oss inne på individuelle polstrede celler og så lenke oss til senger så vi ikke innser hva som blir gjort mot oss og tar oss selv av dage. Så lenge mennesket har fri vilje og fri bruk av sin kropp og tilfeldige gjenstander rundt seg, så kan man drepe og skade hvem som helst hvis viljen til og gjøre det er der, uavhengig av om man har det loven definerer som ett våpen, og om dette er forbudt og\eller registrert hos politiet.

 7. Stalinx3

  Til bloggforfatter

  Hva vet vel du om foranledningen til knivstikkingen på Lillehammer i natt? Det er (i mine øyne) en menneskerett å få forsvare seg selv, og det kan meget vel være at det var akkurat det som skjedde i natt – for det vet du (eller jeg) ingenting om.

  Og du skriver at halve din familie en gang ble utslettet; hva tenker du så om selvforsvar? Om du hadde hatt muligheten, ville du stukket ned angriperen for å forsvare deg selv? Om ja, da skjønner du vel at det ikke går an å «dømme» på bakgrunn av det Dagbladet skriver.

  Alt er ikke bare svart og hvitt, så det å foreslå at alle knivstikkere skal bures inne på livstid er det mest hinsides utsagnet jeg har lest denne uken (og et fånyttes forslag som bidrar til å fordumme en konstruktiv debatt).

  1. admin

   Det er IKKE nødvendig å gripe til kniv (eller andre våpen). Det må DU forstå – selvforsvar eller ikke! Jeg ytrer min mening ut fra en personlig erfaring og den var såpass ille at jeg bestemte meg mens jeg lå på sykehuset for å kjempe imot knivbruk. Lik det eller ei. Hvis det er andre forslag så er jeg selvsagt lutter øre. Hensikten er at sentrale styresmakter får opp øynene og tar dette mer alvorlig enn de har gjort til nå.

   1. Edorf

    Det er selvsagt en menneskerett å forsvare seg, selv med kniv. Hvis det er eneste utvei så er det lovlig. Dine personlige erfaringer er totalt irrelevante, en voldshandling mot andre er ikke nødvendigvis lik den mot deg. At du mener det aldri er nødvendig å gripe til kniv eller andre våpen diskvalifiserer deg egentlig til å delta i en fornuftig debatt.

    1. admin

     Vil tro at min erfaring i høyeste grad kvalifiserer meg til å mener noe om dette.

   2. Bjørn

    Det skal jo ikke være nødvendig å gripe til kniver og andre typer våpen. Men man ser hvordan trenden i samfunnet er. samfunnet har blitt farlig og ekstremt voldelig. Terskel for bruk av vold, det å skade andre er tilsynelatende veldig lav. Det eneste som nytter tror jeg er å straffe voldskriminalitet hardere enn i dag. En skulle innført minimum 6 års fengsel for all type vold der kniv og andre gjenstander er inne i bildet.

    Det er helt håpløst at man snakker her om at gjerningsmann muligens har hatt en vanskelig situasjon, at han muligens har en traumatisert fortid er ingen unskyldning. Når det gjelder personer av utenlandsk opprinnelse vel la konsekvensen bli at de får søknader avslått og at de sendes ut umiddelbart uten hensyn til hva som venter dem i hjemlandet. Kan ikke folk innrette seg etter lover og regler, og frastå fra bruk av uprovosert vold må det statueres eksempler på en hard måte slik at man vet hva som venter dersom man blir tatt med kniv på offentlig plass

  2. Robin

   Sjansen for å bli drept med kniv er ikke så stort at dette legitimerer at vi skal kunne gå med kniv for å eventuelt forsvare oss.
   Hadde det vært lov så ville faktisk sjansen for å kunne blitt angrepet med kniv økt så dramatisk at fordelen av å ha kniv for å forsvare seg hadde falt bort.

 8. ALFA

  Å prøve å begrense tilgang til kniv(våpen) er nyttesløst da man etter et
  restaurantbesøk kan ha stjålet med seg en kniv, enhver kniv er like farlig.
  Politikerne kunne enkelt løst problemet dersom de ville. Øke de lattterlig
  lave strafferammer. Eksempel: Besittelse av kniv: minimum 3år,
  Rette kniv/ bruke kniv: minimum 6år. De har tenkt riktig me bruk av
  sikkerhetsbelte: doblet gebyret og alle bruker nå beltet.
  Er selv flere ganger truet/ angrepet med kniv og det er ikke gøy, nei..

 9. NIKO

  JAH utlendinger stikker folk med KNIV…

  NORDMENN voldtar små barn….

  jeg vil fortsatt være utlending med kniv… og ikke en kåt nordmann som puler barn!

  1. admin

   Eneste grunnen til at jeg lar innlegget ditt stå, er å illustrere hvordan trolling på internett foregår. Kommer det oppfølginger her, så vil debatten bli kraftig moderert.

   Minner om at alle innlegg har IP-adresse, slik at ingen kan skjule seg bak anonymitet dersom det tilspisser seg.

   1. john doe

    hmm… anonyme proxyer??? .. Ikke at jeg trenger å sjule meg, men det er da ikke så vanskelig at det gjør noe…

    1. admin

     Har du grunn til å skjule deg da?

 10. ALFA

  Enig med Kjelle her, dette med nasjonalitet er en avsporing. A l l e må
  forstå at feilbruk av kniv er uakseptabelt. De som allikevel ikke skjønner dette vil etter årevis soning neppe gjenta dette. Samfunnet tvinger dette
  uvesenet vekk, som man nå har gjort med bilbeltebruken. kr. 1500,- gjør
  at jeg fester beltet bare jeg skal flytte bilen; det virker.

 11. Moskus

  Tragisk å lese dette. Jeg er fra Lillehammer, og er lommekjent i byen og på Søre Ål, og til de som lurer: Da de første innvandrerne kom til Lhmr på slutten av åttitallet/begynnelsen av nittitallet, fant man det «lurt» å plassere omtrent alle sammen på Søre Ål, et (tidligere) stille område med masse eldreboliger (min bestefar, som bodde i området, og ikke var særlig glad for utviklingen, døpte området om til «lille Soweto»…). Før dette hadde vi svært lite kriminalitet på Lhmr. Drap skjedde sånn omtrent en gang i tiåret. Ettet at asylsøkerne kom, måtte vi, for første gang, begynne å ta med jakkene våre inn i klasserommet på skolen, da vi for første gang ble utsatt for det som nærmest må kalles massetjuverier. Vold og seksuelt motivert kriminalitet (av alle typer) blomstret også opp. Det var en stille, stille, fredelig by. Skal hilse og si politiet plutselig fikk mye å gjøre.

  1. Edorf

   » Før dette hadde vi svært lite kriminalitet på Lhmr. Drap skjedde sånn omtrent en gang i tiåret. » Det er og blir løgn og fantasi. Vold og seksuelt motivert kriminalitet har har som all annen kriminalitet alltid foregått på Lillehammer, med eller uten invandrere.

   Jeg påstår ikke at det ikke har økt etter at de kom, men forsøk å vær litt etterettelig i det du skriver.

  2. Robin

   Ikke så rart at dette skjedde. Kanskje det er mest fordi alle eldre som bodde der i sine eldreboliger ble byttet ut med yngre mennesker.

   Eldre er ikke så aktive når det gjelder vold og seksuelt motivert kriminalitet. Det blir mer å stjele en tyggegummi i kolonialbutikken.

   Jeg vet ikke jeg. Bare en helt vill tanke.

 12. anonym

  Hei.

  vil bare innformere om at det er nettopp hverdagsknivene som blir brukt til dette.
  Vi trenger strengere straff, det er det vi gjør. Drap forsøk burde hvert minst 21 år.

 13. Gun

  Når det er etniske nordmenn står bak er det som er nyheten. Når avisa ikke skriver om opphav vet vi av erfaring at det er ikkevestlige som står bak.
  Tenk om myndighetene var like ivrige til å stoppe vold som de er til å stoppe promillekjøring og røyking. Idag er man nesten en større skurk om man røyker enn om man dreper noen med kniv.

 14. Ivar

  Desverre er kniv en bruksgjenstand som jeg tror det vil være vanskelig å forby eller kreve registrering av. Greit nok at man kan kvitte seg med de værste rambo-knivene men det er et hav av skarpe redskaper som er like farlige. Bare gå inn på kjøkkenet og se deg rundt.

  Man bør heller innføre nulltoleranse overfor folk som bruker kniver til ting de ikke er beregnet for. Innføre automatisk høye fengselsstraffer for all bruk av våpen enten det være seg trusler eller vold. Bygge ut kapasiteten slik at man unngår soningskøer. La folk føle at bruk av kniv og andre våpen mot andre rett og slett ikke tolereres. Det nytter ikke å heve pekefingeren og si «nei fy, det der får du ikke lov til» slik man nå har prøvd å norge i gud veit hvor mange år.

  Jeg driter i om folk ikke rehabiliteres i fengsel, det får være deres problem. Vi andre har krav på beskyttelse.

  1. Security

   «Jeg driter i om folk ikke rehabiliteres i fengsel, det får være deres problem. Vi andre har krav på beskyttelse.»

   Her lukter det kraftig selvmotsigelse, kompis. Tror jeg skjønner hva du mener, men du har nok ikke tenkt gjennom utsagnet særlig nøye. Et straffesystem blottet for rehabiliteringsmuligheter vil fungere som en katalysator på de kriminelle tendensene i samfunnet. Jeg ville følt meg langt mer utrygg dersom kriminelle slippes ut i samfunnet uten et fnugg av mestringsteknikker eller annet treningsopplegg gitt dem under soning. En del stater i USA praktiserer forresten kriminalomsorg på det nivået du tilsynelatende ønsker deg. Jeg makter ikke med min beste vilje å se hvordan det er gunstig i forhold til å beskytte lovlydige borgere.

   Har forresten lyst til å nevne at jeg blir utrolig oppgitt når jeg merker tendensen hos «folk flest» for tiden. Folk i diskusjonsfora på nettaviser (og blogger) uttrykker seg som trangsynte, redde mennesker som åpenbart har blitt sviktet grovt av skolevesenet. Lettvinte, korttenkte løsninger går igjen i alle debatter. Det være seg samferdsel, rusproblematikk, kriminalitet og så bortetter… Trist og leit.

   1. Edorf

    «Her lukter det kraftig selvmotsigelse, kompis. »

    Det kommer selvsagt ann på hvor mange år de sitter inne. Å bli «jaget» av en desperado med rullator er ikke så ille, selv om han har kniv med seg.

    Lange fengselstraffer vil beskytte folk så lenge de voldelige sitter inne, og være avskrekkende generelt. Ivar har derfor et poeng. Er selv enig med deg at man bør ha rehabilitering, men det bør være etter endt soning. Straff bør være straff, og rehabilitering bør følge etterpå. Det kan gjerne være i lukkede avdelinger, men skal absolutt ikke ha noe med straffeutmålingen å gjøre.

    1. Robin

     Lange fengselsstraffer har vist seg å ikke være avskrekkende. Å begynne med rehabiliteringen etter avsonet straff kan være rettsstridig og praktisk umulig og rett og slett for dyrt.
     Vi må være litt realistisk her.

 15. ALFA

  Registrerer at noen vil dra opp og ta med seg stigen etter selv å ha benyttet den, men det er ikke hva dette handler om.
  Dette er noe så fjernt fra politikernes hverdag at de ikke kan identifisere seg med problemet. Beskyttet i sine svarte biler og manglende kontakt med miljøer hvor disse voldsproblemer finnes gjør at straffenivået er på dagens nivå og ikke doblet/ mangedoblet.

 16. Security

  Mitt forrige innlegg var svar til Teraq Yasser, dersom det skulle herske noen tvil. Igjen, jeg anklager ingen.

 17. Ugle Rimosen

  Det jeg lurer på er hvordan det i praksis kan finnes en løsning på knivproblemet.
  Registrering har jeg liten tro på. Det er altfor mange kniver til alt mulig slags bruk allerede i alle hus og hjem og stort sett overalt. Lett å finne, lett å lage, lett å bruke.
  Det er som et mini-våpenkappløp, dersom først én har begynt å gå med kniv, må den andre skaffe seg kniv for å beskytte seg mot han første.
  I England er det nå forbudt å gå med kniv, og det er blitt diskutert om man skulle ha meget strenge straffer dersom man blir tatt med en i lomma. Dette har ikke blitt vedtatt. Det er faktisk grenser for hva man kan regulere i praksis. Bare se på bruk av «narkotika», som ikke akkurat har blitt mindre etter at de forbød det.
  Tilsvarende er det heller ingen økning der man har valgt å dekriminalisere det.
  Politikereføler seg som kongen på haugen der de sitter og skalter og valter med regler, lover, forordninger, bøter, og hele familien Gjøkur.
  Det byråkratiet kunne de spart seg, og oss (vel, det ville gjordt mange byråkrater arbeidsledige, så det at de fortsetter uansett hvor lite det hjelper, er vel av en slags selvoppholdelsesdrift).
  Imellomtiden får vi lese om de skadene folk blir påført, stort sett hver dag i landets aviser. Eller skal man ha et enormt kontrollapparat der hver og en kan stoppes og ransakes uten mistanke? Håndholdte metalldetektorer, i tillegg til metalldetektorer på buss, trikk, tog, og T-bane?
  Men én måte å redusere bruken på ville unektelig være ganske effektiv; det er hvis noen blir tatt med kniv på gaten, og ikke har norsk pass, blir de umiddelbart repatriert i sitt hjemland (uansett hva de møter i sitt eget rettsvesen).
  De med norsk pass blir tvangsinnmeldt i speidern med møteplikt og radio-fotlenke med GPS, så ser man om de har vært i området der kniv er blitt brukt til å skade folk.

 18. Tollef

  Til admin. av bloggen, vedr. forslag om reg. av kniver:

  Har selvf. stor sympati for deg hvis du har opplevd å miste noen / bli angrepet av en knivdesperado, men forslaget over vil gi null resultat mot å forebygge denne formen for vold. Siden tidenes morgen har mennesket brukt stikkvåpen og vil fortsette med dette. Selv med en fungerende registreringsordning, noe som av opplagte årsaker er umulig å få til, vil dette ikke ha noen effekt av betydning. Dette er en våpentype som hver enkelt kan lage selv, med begrensede ressurser. Se bare hvor kreative de er innenfor div. fengselsanstalter rundt om på kloden. Selv en tannbørste kan raskt gjøres om til et dødelig stikkvåpen, eller et bein fra en kotelett for den saks skyld. For i motsetning til populær oppfatning så er det ikke nødvendigvis store Rambo kniver som er farlig. En liten tollekniv kjøpt for 50 kr. på europris kan være like farlig i hendene på en desperat person. Det er kniven du ikke ser som er den mest farlige trusselen. De fleste tilfeller av knivstikking skjer ved at gjerningsmannen angriper offeret med overraskelsesmomentet på sin side. 9 av ti vil sikkert si at de aldri så kniven komme, hvis den som angrep virkelig hadde en intensjon om å drepe. Det finnes selvfølgelig mange unntak, men den psykopatisk ustabile gjerningsmannen som vifter med den store kniven før han angriper er og blir ett unntak. Han kunne like gjerne brukt ei øks med samme tragiske utfall. I kriminelle miljøer lærer man raskt hvordan man skal bruke en kniv effektivt. Den er farligst når offeret ikke ser den komme, og da kan en liten tollekniv eller en skrutrekker være like farlig som en kampkniv til tusenvis av kroner.

  1. admin

   Har du noen forslag å komme med da? Poenget er å få hevet enkeltes grense for å ty til knivbruk.

   1. Tollef

    Ja det har jeg.

    Det eneste som hjelper etter mitt syn er uniformert politi som er tilstede og synlig. Dette vil ikke kunne dekke hele trusselbildet, men i tettsteder hvor kriminalitet og vold utgjør en risiko er dette det eneste fornuftige. Synlig uniformert politi som har god dialog med folk på gata skaper trygghet for de som trenger det. Dermed vil de som føler seg utrygge miste insentiv til å bære kniv. De som har kriminelle intensjoner vil også avskrekkes fra å bære kniv da de i større grad risikikerer å bli ransaket for våpenbesittelse i områder med en høy konsentrasjon av patruljerende politi. I tillegg vil man få gevinsten av større kontroll og raskere respons i tilfeller der ustabile mennesker kan utgjøre en trussel. Dette er det viktigste tiltaket etter mitt syn, men mye annet må også gjøres selvfølgelig. Tilstedeværelse fra politiets side er essensiellt i alle sammenhenger når man snakker om å forebygge vold.

    1. admin

     Er viktig med synlig tilstedeværelse av politi, men i de fleste tilfeller skjer jo knivbruken nær/i hjemmet… Da hjelper jo ikke politiet. Jeg tror vi må angripe holdningene og få folk til å forstå konsekvensene av uvettig knivbruk.

     1. Tollef

      Her er jeg ikke helt enig. Politiets styrke, kapasitet og opplæring er kritisk for å trygge situasjonen i hjemmene.

      «Husbråk» er en av de mere kompliserte scenarioene man kan komme opp i som politimann. Beklager hvis bruken av ordet husbråk provoserer, men det er ikke intensjonen å bagatellisere. Noen situasjoner vil man ikke kunne nå frem til uansett da de utspiller seg på tid og sted, og på en slik måte at politiet ikke blir varslet, eller ikke når frem i tide. Men det er utrolig viktig at folk som trenger hjelp vet at de kan ringe politiet og forvente en rask og kvalifisert respons hvis de befinner seg i en situasjon hvor de trenger hjelp for å håndtere en trussel. Igjen er dette i stor grad avhengig av kapasitet og bemanning, eller kort sagt ressurser. For de situasjonene i hjemmet hvor politiet ikke kan hjelpe så er dette som regel et resultat av at de ikke når frem i tide, eller ikke blir varslet. Her kommer vi inn på den individuelles rett til å forsvare seg og sine, med alle tilgjengelige midler. Som familiefar ser jeg det som en plikt å være i stand til å tilby familien min et minimum av sikkerhet å falle tilbake på i en situasjon hvor en ustabil person utgjør en trussel. Nordmenn flest tenker alt for lite på hva de kan gjøre selv når det gjelder dette vanskelige temaet, og er utrolig blinde for viktigheten av å ha en plan. Man kan i Norge gjerne ta høyde for alt mulig rart av værfenomener ol, men få tenker på sikkerhetsaspektet rundt familien når vi snakker om vold. Ett problem er selvfølgelig at det ofte er far selv som utgjør trusselen. Da vil de som er i situasjonen være prisgitt evt. naboers årvåkenhet og politiets profesjonelle og raske respons hvis dette skal gå bra.

      Dermed blir dette et regnestykke hvor politiets nærhet til situasjonen er kritisk, også for de situasjonene hvor dette skjer i hjemmet. Et ressurssterkt politi med god bemanning og rask responstid, kombinert med god opplæring i håndtering av dette scenarioet vil være eneste løsning tror jeg.

     2. Tollef

      Glemte å presisere en viktig ting:

      Når jeg sier at man bør ha en plan for hvordan man skal håndtere et scenario av denne typen vil dette kunne omfatte et ganske stort spekter av mulige virkemidler. Selv har jeg klart for meg hvilket nettverk jeg har rundt meg av venner og familie. Man bør også vite litt om hvilke ressurser man har tilgjengelig i dette nettverket og litt om hvordan de kan brukes til å skape en sikkerhetsbuffer. Ellers blir det jo opp til den enkelte å ta stilling til hva de har tenkt å gjøre hvis man eksponeres for en trussel. Enkelte trusselsituasjoner er jo ikke akutte, men kan utvikle seg over tid også. Disse er i mine øyne minst like alvorlige, og kan raskt utvikle seg til å få fatale konsekvenser hvis ikke man får hjelp til å håndtere dem. Hvis politiet da er ute av stand til å tilby sikkerhet til dem som trenger det, så vil individet finne sine egne løsninger, eller ignorere problemstillingen.

    2. Kåre

     Dette er jeg helt enig i og det er det eneste som vil hjelpe.Et politi som idag er sågodt som usynlig- med en og annen patruljebil kjørende rundt- har ikke lenger noen som helst forebyggende virkning. Det blir brannslukking når det er for sent- istedetfor brannforebyggelse.Polititilstedeværelsen i Norge er ikke lenger tilpasset den norske virkelighet.

   2. Edorf

    Få folks til å verdsette andres liv og helse, og straffe hardt, veldig hardt når noen skader andre. Det vil gi et signal ut i samfunnet, og være med på oppbyggingen av verdier.

 19. ALFA

  Vi må her sette vår lit til en ny regjering til høsten. Den sittende regjering ermest opptatt av gjerningsmannen og hans ve og vel. Ofrene glemmes.
  Er det sånn at det her er flere elementer involvert vil en ny regjering gjøre endringer i riktig retning. Straffenivået må også skjerpes kraftig.

 20. ALFA

  Uniformerte i forskjellige utgaver ser seg selv så verdifulle at deres prislapp på kort tid vil knekke en solid offentlig norsk økonomi dersom
  disse skulle opptre i et antall som vil ha noen preventiv effekt på denne type vold.

 21. mikkel

  Jeg ble ranet i samme området med kniv. Da jeg kom på politivakta ba de meg komme tilbake dagen etterpå. Jeg fortalte at det var kamera i området men de ville ikke sjekke det opp. Men når en politi blir truet med en liten lommekniv stiller de opp med 5 biler som «tilfeldigvis» var i området. Politiet er dessuten trent opp til å takle slike situasjoner. Politiet burde gå ned i lønn pga det elendige arbeidet de gjør!!

  1. admin

   I min sak kom politiet på 5 minutter. Burde de gå ned i lønn for det mener du????

  2. Tollef

   Alfa:

   Er helt enig med deg i at politiet i Oslo har en lang vei å gå før de er der de bør være. Responstiden er meget varierende. Regner med du sikter til artikkelen i dagbladet i dag om mannen som ble pågrepet av politiet v. postgiroterminalen i Oslo. Den illustrerer veldig godt hva jeg har prøvd å argumentere for. Først vil jeg påpeke et viktig faktum som mange ikke skjønner seg på. Politiet har generell trening i håndtering av slike situasjoner, ja, men de er på ingen måte eksperter i hvordan man skal håndtere knivdesperadoer. I dette tilfellet har de handlet riktig hvis intensjonen var å unngå personskader, og det er det jo som regel. En bil med et par tjenestemenn vil være meget risikabelt i en slik situasjon, uansett hvor godt trenet de er, så sant de ikke har tenkt å skyte fyren rett ned. Finnes et utall av eksempler på hvor krevende det er å kontrollere en desperat person med kniv så de må være mange.

  3. Tollef

   At de bør gå ned i lønn er forøvrig bare tull. Du burde få deg en tur i en av tjenestebilene deres ei lørdagsnatt, så hadde du sett poenget mitt.

   Admin:
   Forøvrig bra å høre at de kom raskt i ditt tilfelle. Hører gjerne mere om hva som egentlig skjedde, men har forståelse for at dette er noe du ønsker å holde utenfor diskusjonen.

   1. admin

    Kjenner godt til politiets oppgaver av egen erfaring (nei er ikke politi selv). I og med at det var flere involverte i «min» sak, så blir det feil å utlevere det her på en offentlig blogg. Imidlertid bestemte jeg meg når jeg kom til meg selv på sykehuset å gjøre mitt for å bekjempe at andre kom i samme sitausjon som meg senere – noe jeg så smått har begynt å gjøre i form av dette blogginnlegget.

 22. pål

  Kunne ikke justisministeren innført visum for borgere fra romania. suspendert schengen avtalen for en tid. jeg tror det er mulig og at andre land har gjort det. men nei. det var vel i går at jeg leste at ved haukeland sykehus, slo noen rumenere ned en nordmann , stjal mobilen. resultat , han ble lam i halve kroppen. og han var bare tretti år gammel. det er helt sykt at det ikke løftes en …finger.

 23. Hitman

  Det er en ting som hjelper det er å være væpnet selv med kniv etc.

  La dem kjenne hvordan det er å bli stukket av kniv selv.

  Når man har kjent hvor sykt vondt det er å bli stukket med kniv, vil man tenke seg om før man trekker den frem mot andre.

  Men de idiotene som stikker folk vet ikkje hvordan det føles å bli stukket.

  Jeg går med kniv og gunner på meg når jeg skal ut.

  Grunnen for det er at jeg er blitt stukket ned før og neste gang skal jeg skade vedkomne tilbake med kniv så han kjenner hvordan det er å bli stukket ned.

  Det er det eneste som kan få dem til å tenke seg om, hvis alle nordmenn også går med våpen.

  «trekker du fram en kniv mot meg har jeg min kniv allerede i handen og klar til å skyte bladet ut av handtaket».

  Det er det eneste som kan gi litt trygghet.

  For regjæringa og snuten sitter bare å klør seg i ræva og er lite til hjelp.

  Admin: Jeg er lei meg for det du var utsatt for, det er det ingeng som fortjener.

  Slike gjærningsmenn fortjener å bli avlivet på dagen.

  Jeg sier bare på tide med ett skikkelig borger vern.

  1. admin

   Forstår godt hva du mener, men om alle skal gå væpnet rundt hjelper jo slett ikke det. Volden vil bare bli grovere.

  2. Tollef

   Allemen bevæpnig har heller ikke jeg noen tro på. Hvis alle gikk med våpen ville jo det bety at alle «idiotene» også ville være godt væpnet. Det ville ikke løse noe som helst. Vet selvfølgelig lite om hva slags erfaring du har, men å bære våpen, spesiellt skytevåpen, medfører mange faremomenter. De fleste som har skaffet seg illegale våpen vet fint lite om hvordan de skal behandles på en trygg måte, noe som bare gjøre ting verre. Hvem skal forresten skille mellom idiotene og borgerne? Hjemmet er hellig for meg. Hvis noen bryter seg inn i en annen persons hus får de ta konsekvensene av dette i ekstrem forstand. Noe helt annet er det å ta med våpen ut på gata. Har ellers liten tro på at du kommer til å lære gjerningsmannen noe positivt ( litt ironi her ) ved å stikke med kniv. Selvforsvar har lite med slike betraktninger å gjøre. Da gjør man det man må for å overleve, hvis man kan.

   1. admin

    Helt enig med deg – noe jeg også gav uttrykk for til svar på innlegget om allmen bevæpning.

    1. Tollef

     Det sagt så må jeg også innrømme at jeg er for en form for kontrollert bevæpning, bare for å stadfeste dette. Den dagen alle kan gå på hjørnet for å kjøpe seg et håndvåpen illegalt, og man ikke har noe annet alternativ til å skaffe seg våpen så kommer jeg til å stille meg i den køa selv…

   2. Nordmann

    Hvordan vet du at det ikke er «idiotene» som tar i bruk kniv mens de fornuftige som lar være slik situasjonen er i dag? Forsvar er en viktig del av å forebygge, ellers er jeg enig i mer ressurser til politi. Straffenivået må skjerpes, reaksjonstiden må bli kort slik at de som bryter loven vet de blir tatt og får straff mens de er mottagelige for straffen.

  3. Tom

   Da er det jo ekstra trygt med en gunner, som din motstander tar fra deg og bruker mot deg som selvforsvar, fordi du også hadde kniv..

 24. Kan

  Halvtomsing-Politiet slår til igjen.

  Sikker på at det ikke var en blank kam?

  1. admin

   Er du mindre begavet?
   Hadde du visst hvilke skader han påførte oss, og hvilken smerte som fulgte både fysisk og psykisk så hadde du latt være å komme med en slik idiot-kommentar! Jeg håper virkelig du aldri kommer i en slik situasjon, men gjør du det så tenker jeg du vil bli overrasket!

   Til dere andre: Jeg kontaktet vedkommende som skrev forrige innlegg (som jeg kommenterer her). Han er tydeligvis mindre begavet ja for nå har han begynt å spamme meg med all slags sure oppstøt!

 25. økognomen

  å ta med kniven på byen er overlagt. da kan man ikke erklære seg sinnsyk i gjerningsøyeblikket, da man har hatt lang tid på å bli kvitt den.
  Blir man tatt med kniv på gaten bør det automatisk gis 5 års fengsel.
  Da blir det slutt på det

 26. hahah

  ingen som skriver når det er en norsk man som truer politiet…
  hvis det har vært en mørkhudet?????da skriker dere….
  det finnes drittsekker overalt…

  1. admin

   Han som utsletta min famile var etnisk norsk.

 27. ALFA

  Helt åpenbart at noe må gjøres. Den nåværende regjering kan, grunnet sin sammensetning, ikke gjøre noe med et stadig økende problem. De verken kan, vil eller ønsker å gjøre noe. Ikke annet enn å hjelpe gjerningsmennene slik at de blir oppmuntret til nye ugjerninger. Lav eller ingen straff oppmuntrer til nettopp det.

 28. Hitman

  OK å være bevæpnet er feil det erjeg enig med.

  Men si meg alle her. !!!

  Hvis noen av dere kom fra byen eller fra kino etc og på turen hjem dukket jeg opp med en 20 cm kniv og ville ha mobilen din og du gav meg den og etterpå stakk jeg deg i mage regionen 5 ganger enda du gjorde som jeg sa.

  Du ble liggende på sykehuset i lang tid og måtte ta mange oprasjoner en stikkingen, og flaks at du ovelevde.

  Vil du da si etter at du hadde opplevd dette ikkje hadde gått med kviv selv når du var ute?

  Og den som har opplevd dette og sier nei trur jeg lite på.

  Jeg ble skadet uten grunn og godtar ikkje å bli det en gang til.

  Derfor går jeg med våpen og ingen kan får meg til å endre på det.

  1. admin

   Da er du i mine øyne ikke verdt noen ting. Man kan ALDRI legitimere bruk av kniv – uansett! Jeg kan på en måte forstå argumentasjonen din, men om ALLE skal gjøre som deg, så får vi et samfunn det ikke er mulig å leve trygt i.

   Jeg ble som skrevet knivstukket. Min stesønn ble stukket til døde. Min x-kone ble alvorlig skadd – MEN jeg går ikke rundt med våpen i dag av den grunn, og jeg ser heller ingen grunn til å gjøre det, for det som har skjedd kan aldri reverseres.

   1. Hitman

    At jeg ikkje er verdt noen ting er ditt synspunkt, men fakta er at jeg er like mye verd som deg, for vi begge er av kjøtt og blod og er mennesker.

    At ikkje du vil beskytte deg mot kriminelle faenskap får være din sak og din vurdering, og det respekterer jeg helt og holdent.

    Jeg kan bare ikkje godta å være ett offer en gang til, når jeg allerde er blitt kraftig invalid etter knivstikkingen.

    OG ett newsflash: Samfunnet i Norge er ikkje trygt å leve i den
    dag i dag, så det er nok for sent for det.

    Peace and Love

    1. admin

     Jeg kan som sagt forstå tankegangen din, men ønsker du virkelig å påføre andre den smerte du selv har hatt/har? Blir verden bedre av det?

     1. Hitman

      Nei Vil aldri bruke våpen til angrep men til selvforsvar og kun da.

      På føre smerte vil jeg gjærne til den som prøver eller stikker meg med kniv. Så kanskje vedkomende slutter å stikke folk i ettertid etter personen har kjent hvor jævlig det er.

      Ingen vil bli skadet av meg så lenge dem ikkje angriper meg, da er det selvforsvar, og da gjør man det som er nødvendig førr å overleve.

      Det er dermed ikkje sagt att hvis en type bråker med meg på byen at jeg bruker kniv mot han. Jeg er ikkje noen feiging.

      Jeg foretrekker armer og bein i en kamp.

      Men trekker han kniv så gjør jeg det og da stiller vi likt i kampens hete. Men jeg trekker ikkje først.

      Det er vel ikkje så underlig.

      Du prøver vel ikkje å bokse mot en motstander med balltre eller en stor jernstang . Gjør du vel?

      Å bare sånn at det er sagt jeg er en snill og rolig fyr nesten domsnill og er aldri i bråk eller ut etter å bråke med noen.

   2. Tollef

    Admin:

    Her er jeg dypt uenig med deg. Du skriver at man ALDRI kan legitimere bruk av kniv – uansett. Jeg mener man ALLTID kan forsvare bruk av ethvert våpen tilgjengelig, hvis man er i en situasjon hvor man ser det
    nødvendig å forsvare seg selv eller andre. Mener du å si at hvis du kunne forhindre en gjerningsmann i å ta livet av et familiemedlem ved å bruke en kniv på vedkommende, så hadde du forholdt deg passiv? Jeg vil i enhver situasjon som denne forbeholde meg retten til å bruke ethvert middel i min rådighet til å nøytralisere trusslen mot min familie eller meg selv, og kommer til å gjøre det samme uansett hvilke lover myndighetene setter som begrensninger. Heldivis har vi nødvergeparagrafen, og den kommer nok til og med ikke Norske myndigheter til å rokke ved. Skjønner at kniven har en spesiell symbolverdi for deg som har vært utsatt for et angrep med kniv, men kniven er bare et redskap. Ikke bedre eller værre enn mange andre typer våpen som man kan bruke til forsvar eller angrep.

    1. admin

     Jeg har ingen problemer med kniver i dag til tross for det jeg opplevde.
     Det som er poenget her, er å forsøke å bremse den spiralen vi er inne i som går på økende knivbruk.
     Derfor skriver jeg at knivbruk i hensikt å skade/ta livet av noen ikke kan legitimeres – uansett hvem som føler for å bruke den.

   3. Tollef

    Kommentar til nødvergeparagrafen:

    Dette er basert på en fundamental menneskerett, nemlig retten til å forsvare seg selv. Det er ekstremt vikig at vi har en slik lovtekst
    mener jeg, selv om praktiseringen av paragrafen i de fleste tilfeller
    er lemfeldig og lite virkelighetsorientert. Årsaken til dette er at
    rettsvesenet ikke har den nødvendige kompetanse til korrekt å vurdere
    det virkelige trusselbildet som ofte kommer for en dag når noen har
    endt opp med å bruke nødverge som et virkemiddel. Dette er dog en annen
    diskusjon, som jeg helst ikke vil ta her.

 29. ALFA

  For å fortsette avsporingen: For å behandle alle likt bør alle innvandrere som bærer/ bruker kniv på offentlig sted øyeblikkelig sendes ut på samme måte som etniske nordmenn «eksporteres». Dersom ingen vil ta imot dem er det massevis av ledig plass på Svalbard, Bjørnøya, Odderøya,
  Jan Mayn, Bastøy, osv.

  1. admin

   Minner om at dette er et innlegg som omhandler bruk av kniv uansett etnisk opphav. Ytterligere forsøk på «innvandringspolitikk» vil bli slettet.

 30. Robin

  Det er en tapt kamp. Vi kommer ikke til å greie å kvitte oss med bruk av kniv i voldssaker.
  Kniver er for lett tilgjengelige.
  Hvis et menneske har gått over grensen ved å prøve å ta et annet liv så er det ganske klart for meg at han i denne beslutningsprosessen ikke har vurdert hvor mye straff han eventuelt kommer til å få.
  Jeg tror at det eneste som kan hjelpe er et mer synlig politi. Det er bedre å virke forebyggende enn å prøve å stoppe kriminalitet gjennom avskrekking ved bruk av strengere straffer.

 31. ALFA

  Kan ikke lenger bare le av straffenivået. Noe må gjøres:
  XXXXXX

  Admin: Ingen politisk reklame her takk! Emnet er mer alvorlig enn politisk styre!

 32. ALFA

  Problemet er vel i høyeste grad politisk.

  1. admin

   Nope. Knivdesperadoer bryr seg ikke noe om det er FRP, AP eller H som sitter ved makta.

 33. admin

  Helt enig med deg vedr. straffeutmålingen for slike groteske hendelser, og dette er noe jeg kommer til å ta om i mitt brev til justisministeren.

 34. hmmm

  Saken i Mandal dreier seg om tungt belastede rusmisbrukere som er plassert i hybelbrakker på samme område der det er omsorgsleiligheter for psykisk syke,dagsenter for psykisk syke, etc. Bare politikerne slipper de narkomane i sitt nabolag..lissom. Forrige gang noe skjedde i de hybelbrakkene, var det en som tente på sin egen hybel, så stakkaren i nabohybelen nærmest stupte ut av boligen for å redde seg. Man bygde opp nytt..
  Det kan ikke være særlig hyggelig for de psykisk syke som bor i omsorgsboligene, samt de ansatte der, å ha sånt plassert på samme tomten. Noen av rusmisbrukerne er jo steingale pga langvarig misbruk. De tilhører rett nok psykiatrien, men likevel.. Man burde funnet på noe bedre og tryggere for alle parter.

 35. ALFA

  «Buss uten kontanter».
  Heller buss uten farlige passasjerer. Har for tiden bilen på service
  og må kjøre buss, minst mulig og med kontanter.
  Enhver må skjønne at ingwn vil rane en buss for noen lusne tusenlapper
  dersom deble straffet? Minimum seks års fengsel og ingen hadde tenkt tanken på å rane en buss.

 36. Desperado

  Til Admin!
  Når det gjelder ditt forslag om registreringsplikt på kniv, hva skulle et slikt tiltak føre til tror du?

  Smugling av kniver fra andre land
  Salg av kniver på «svartebørs»
  Svindyre kniver (som allerede er sterkt overpriset)
  Enda en tulleregel for politiet å håndheve…

  Selv går jeg ALLTID med kniv!
  Ikke fordi jeg skal bruke den på folk, men fordi en kniv (f.eks Leatherman) er et nyttig verktøy å ha tilgjengelig…

  Det at jeg ALLTID går med kniv har faktisk i et tilfelle muligens reddet liv (bilulykke, kutting av sikkerhetssele)

  Jeg er ikke kriminell, kanskje bortsett fra at det enkelte steder kan være forbudt med kniv…og jeg kommer til å fortsette å gå med kniv så lenge jeg lever!
  Har gjordt dette i 30 år, og har aldri, vil aldri, kommer aldri til å bruke den til noe ulovlig….kanskje bortsett fra en situasjon der det er snakk om selvforsvar!
  Det er tross alt bedre å bli dømt av 12 enn å bli båret av 6 🙂

  Ende mer regler og lovverk rammer KUN lovlydige samfunnsborgere, da kriminelle som kjent gir F i lovene!

 37. admin

  Har du noen forslag å komme med du da?

  Hva tror du skjer dersom ALLE gjør som deg og begynner å gå med våpen på seg?

  Er til dels enig i argumentasjonen din når det gjelder bruk av kniv som verktøy – men enten må det forbys totalt – eller så må vi bare gi f i alt og åpne opp for både kniver og det som hører med av situasjoner. Det er det siste som er i dag. Er det verdt det synes du at DU skal få lov til å bære kniv dersom et forbud kanskje ville ha forhindret at noen døde? Hvis du kan svare ja på det, så vet du egentlig ikke hvor stor traumer knivofre må leve med resten av sine liv – dersom de er så heldige å overleve…

  1. Desperado

   Hva med å nekte de kriminelle å bære kniv f.eks?
   Og la lovlydige være i fred?

 38. admin

  Men du skrev jo nettopp: «Ende mer regler og lovverk rammer KUN lovlydige samfunnsborgere, da kriminelle som kjent gir F i lovene!»

  Er helt enig med deg, men synes du motsier deg selv nå.

 39. admin

  Har slettet innhold som i første rekke er valgkamprelatert.

  Til dere som absolutt må uttrykke hvor elendig andre partier er; det er fryktelig vondt for oss som er rammet av det som artikkelen omhandler når dere bruker det i flåste valgkamputtalelser!

  Skjerpings!

 40. Tom

  Har av og til med meg kniv jeg også.
  i bag, de gangene jeg skal på fisketur, jeg har da kniven oftes i baggen, selv på fiskeplassen, men hender om det er et veldig godt fiske, hvor jeg får ofte fisk på få kast, kan ha kniven med meg i belte.

  Dette og de som bruker kniven på arbeidet, er vel den ENESTE grunnen til og ha med seg eller på seg kniv.

  en sak som dette http://www.gd.no/nyheter/article2691764.ece
  er og ta det for langt, fra politiet’s side.

  skulle kvinnen her latt kniven ligge hos sin venn til nestegang hun skulle på tur? ( forutsatt at saken er fremstilt riktig )

 41. Tom

  Til securety.

  Om jeg later som jeg er Siv jensen og kommer med nytt forlag til integrering, blir det bråk.

  Om jeg later som jeg er Jens Stoltenberg, eller Kristin Halvorsen, er forslaget et godt forslag som vi snarest bør innføre.

  ( satt på spissen )

 42. inorge

  Mer synlig politi. Straffer som staar i samsvar til det en har gjort.

  I tillegg maa det nok forsbygges i skolene. Foerst maa kanskje det laeres aa respektere andre og «kurling generasjonen» som vokser opp naa maa det stilles krav til. Foreldrene maa slutte aa «koste foran barna sine, slik at de kommer «problemfritt» frem til midten/sentrum». Slik skapes det bare store egoer, som desverre ikke kan smoere broedskivene sine selv, og de er vant med aa faa tingene rett i hendene sine.

  Denne tendensen har flyttet seg fra skolene/barna og ut i samfunnet.

 43. ALFA

  Uansett om temaet har med politikk å gjøre -eller ikke:
  Faktum er ihvertfall at noen partier tar bruk av kniv på alvor.
  Andre partier igjen ser farlig lett på problemet.
  På mandag(valgdagen) kan vi si klart ifra slik at politikerne
  m å se alvoret.

 44. admin

  Hvis det er noen politikere som IKKE ser alvoret her, så bør de kanskje ikke være der de er i utgangpunktet. Jeg FORVENTER at samtlige maktpersoner – rød, grønn, blå eller annen farge tar tak i dette, for ansvaret tilligger ikke bare ETT parti, men hos samtlige.

 45. ALFA

  Straffenivået har stor betydning for utbredelsen av denne type kriminalitet: gjerningsmennene er svært bevisst på konsekvensene.
  Her er noe å lære av kongoleserne.

 46. ALFA

  Eksempel på beregning som alle er istand til: Jeg stikker ihjel X. I dag er jeg 25 år, i gjennomsiktige Norge blir jeg tatt, sitter i fengsel til jeg er noen og tredve. Kan fortsatt ha et langt liv i frihet. Beregningen er gjort på forhånd og ligger lagret i hjernen.
  De verste blant oss ler av norsk straffenivå, helt andre straffer må til for å stoppe disse.

 47. Number

  For det første, kondulerer så masse til deg som har denne siden!

  Jeg vil gå inn litt mer nøyaktig på hva som skjer med knivbruk her hvor jeg bor, nemlig på sørlandet i en by som er på listen ovenfor.

  Det var i fjor jeg ble truet med kniv, det var to av mine beste venner som skulle på narshpiel etter vell endt fest hjemme hos meg. De kom opp på ett lokalt festlokale hvor det var ca 100-150 mennesker. Begge to fulle og gode i formen var på vei inn døra da han ene snublet og kom borti en av «gjenglederne» for innvandrere her i byen/sørlandet, han slo til begge to, fikk resten av gjengen hans til å banke vette ut av de begge, for å så ta han ene å dra han langs asfalten med ansiktet rettet mot bakken. Da jeg fikk høre dette av personen som hadde festen, gikk jeg og flere av mine venner opp for å få vite hva som hadde skjedd. Da jeg kom opp, gikk jeg rett bort til lederen og spurte: Hva faen har skjedd her? Han ene kom borti meg på vei inn døre, men jeg banket dem begge to, svarte han og lo. Jeg ble fra meg av sinne og begynte å skjelle han ut, men han dro opp en kniv og sa: jeg stikker deg, jeg stikker deg faen med. Jeg klarte ikke å la være, jeg ble så sinnsykt sinna, jeg stormet mot han, han sto klar med kniven, men jeg tok tak i knivbladet med hånda mi og rev den ut av hendene hans. Da kom ca 20 av mine venner og dro meg vekk (rasende som jeg var), og politiet kom og ordnet opp. Politiet tok med seg 20-25 mannfolk av utenlandsk opprinnelse, og ingen etnisk Norske. Alle disse 20-25 folkene var med på å banke mine to bestekompisser og var medskyldig i att han ene som ble dradd langs asfalten måtte sy 34 sting på tvers av ansiktet, for å så ta en plastisk operasjon for å få noe av det samme ansiktet han hadde før. Alt dette på grunn av hissige idioter av noen invandrere.

  Jeg vil videre fortelle att flere av mine beste venner ikke er etnisk Norske. Det som skjer her på sørlandet er att mange innvandrere prøver å ta over byen, og viser null respekt til oss vanelige folk som vil ingen vondt. Forslag til regjeringen: Innvandring til Norge: OK, Invandrere som kommer til Norge og blir kriminelle, ikke OK!
  Lag en lov som tilsier att Innvandrerne kan gjøre 1, og KUN 1 gal ting (som krever rettsak, knivstikking, truing med kniv, mord, kidnapping, voldtekt++) før de blir sendt ut av landet for godt!

  Vi her i Norge må kjempe for å la Norge forbli ett godt land å bo i, økt kriminalitet og vold er ikke av interesse.
  Jeg er på ingen måte rasist eller misliker den generelle innvandrer, jeg missliker de jeg har bevis på att har gjort noen fortred, eller noe galt i hennhold til Norsk lov.

  Men til slutt… Hvem stikker ned, banker opp, eller dreper flest mennesker i % av Etnisk Norske og folk med innvandrer bakrunn?

  Klart de etnisk norske begår flere forbrytelser, men det har kansje noe med av att 90%+ av menneskene i Norge er fra, ja nemlig Norge.

  Hvor mange prosent av de etnisk Norske har begått en forbrytelse som har havnet på rullebladet? Og hvor mange prosent av innvandrer Norge har begått en forbrytelse som har havnet på rullebladet?

  Jeg er for ett flerkulturert samfunn her i Norge, men jeg er i mot mer kriminalitet. Lag den loven jeg har foreslått og Norge (spessielt sørlandet) blir automatisk ett bedre land og bo i.

 48. ALFA

  Idag igjen. Fjortenåring stukket med kniv i nakken av ukjent gjerningsmann.
  Stortingsvalget er over og retningen den samme. Prioritet: HOREKUNDER.

  1. admin

   Nå har jeg korrigert deg flere ganger når du velger å trekke inn politikk i denne debatten.
   Det spiller INGEN rolle hvem som styrer; SAMTLIGE partier og politikere MÅ ha fokus på dette.
   Dette er siste advarsel. Neste gang blir din IP sperret.

Kommentarer er avslått.

%d bloggere liker dette: