jun 26

Kubekrakk for 3 kuber

Har laget en konseptskisse for en enkel kubekrakk for 3 kuber.

Kubekrakk med materialkostnader (pdf)

kubekrakk

Share

jun 26

Rammehenger

Har laget en enkel skisse for rammehenger hvis noen har bruk for det.

Rammehenger med materialliste (pdf).

rammehenger

Share

jun 26

Gården solgt!

Ja da var et viktig kapittel i livet over. Gården ble solgt sist onsdag.

Nå står det «bare» igjen å hente det man vil ta vare på og deretter vinke takk og farvel.

Share

apr 10

Selger gården

I dag setter jeg i gang prosessen med å få solgt hjemgården min i Sør-Trøndelag. Trist, men desverre nødvendig. Jeg har bodd meg fast her sørpå, og kan rett og slett verken flytte tilbake igjen eller betjene den 65 mil unna.

Valget ble da å enten forpakte den bort, eller rett og slett selge. Etter mange følelsesmessige runder har jeg kommet fram til salg er det eneste rette. Det føles også riktig i forhold til respekten for plassen og alle de som hver dag har slitt i løpet av flere generasjoner der.

Så om du drømmer om et småbruk så må du gjerne ta kontakt. Regner med at salget blir gjennomført i løpet av våren/sommeren 2015.

5672073955_05bd4d298b_z

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

feb 14

Dilla på bier!

Ja, jeg innrømmer det gjerne – jeg har fått fullstendig dilla på bier og birøkt!

Etter å ha tatt nybegynnerkurs 1 i birøkt nylig, dro jeg til Sandefjord og kjøpte endel utstyr – tenkte å starte med å bygge 50 rammer. Se hvordan det gikk her.

Share

jan 31

Diabetes!

Blodsukkermåling

Blodsukkermåling

Ja, da ble jeg diagnotisert med diabetes!

Alt startet med at jeg ødela kneet på slutten av november 2014. Det ble ikke bedre, og legen ville forsikre seg om at jeg ikke hadde fått blodpropp i foten. Det ble derfor tatt blodprøve. Blodpropp var det ikke, men derimot ble det målt et skyhøyt blodsukkernivå, høyt blodtrykk og høy kolestrol. En kontrollprøve bekreftet dette noen dager senere.

Jeg har nå gått noen dager på medisiner både for blodsukkernivå, blodtrykket og kolestrolen, og har så smått begynt å ta daglige blodsukkertester selv. I går hadde nivået gått noe ned, men steg 2% en time etter middag. Det er vel normalt, men fortsatt er nivået svært høyt. Legen kunne ikke fastslå med sikkerhet om det var type 1 eller 2, men antok det siste.

Kjenner meg ikke spesielt bekymret foreløpig – snarere er jeg lettet over å ha funnet ut hvorfor jeg alltid er trøtt, sliten, trist og nedstemt – og har problemer med konsentrasjon osv. Så sånn sett så kan påvisningen av diabetes og behandlingen/livsomleggingen faktisk føre til en helt ny hverdag på sikt. Jeg velger å se slik på det.

Det som imidlertid bekymrer meg, er alle senkomplikasjonene diabetes kan gi. Har verken lyst til å bli blind eller miste et bein osv. Håper derfor at selv om jeg nok har gått mange år uten å vite at jeg har diabetes at ting kan rette seg eller i det minste stabiliseres.

Det er mye som skjer i livet nå men dette skal jeg klare!

Share

okt 14

Grunnen til at jeg forlot Facebook

Livet er ikke en dans på roser. Det er både torner og kvister. Spesielt blir det synlig på internettets motorvei der ting ikke alltid er slik det fremstår.

Jeg har derfor i dag bestemt meg for å gå offline fordi jeg ikke lenger orker å forholde meg mer til mistanker og påstander om både det ene og andre. Jeg er nødt til å bruke energien på andre ting. Det er imidlertid ingen innrømmelse av at de før nevnte mistanker og påstander er reelle.

Det er trist og vedmodig, men det er et svært nødvendig skritt om livet mitt noensinne skal bli i vater igjen. Når ting blir satt på spissen og valget står mellom elektronisk kommunikasjon – med dertil hørende fare for misforståelser, kimer til mistanker og uvennskap – og den gode samtalen IRL så er det i grunn et enkelt valg.

Den elektroniske utgaven av Kjell Inge skal herved anses for å ha avgått med døden.

Gravstein

Share

jul 02

Ny gitar!

Henta min nye, flotte gitar i kveld og raste hjem for å prøve. FOR EN LYD! Ableton Live + backingtrack + ny-gitaren… ren og skjær nytelse 🙂

http://www.datakis.net/blogg/wp-content/uploads/The Loner (KIS).mp3

http://www.datakis.net/blogg/wp-content/uploads/Johnny B Goode 2.mp3

 

(Ikke hør så mye på spillefeilene for de er de mange av).

Share

mai 11

Terrorsaken i media

Kjenner jeg begynner å bli skikkelig lei medias dekning av terrorsaken. Det er jo ikke mulig å åpne ei avis nå uten å få slengt hver minste detalj om hva som ble gjort, tenkt og sagt den 22.07.2011. Jeg synes oppriktig synd på de som faktisk ble rammet, og som i dag sliter såpass at de ønsker distanse.

Ikke misforstå; det er viktig å finne ut hva som skjedde, men det får da være måte på! Det er ikke tvil om at tiltalte gjorde det han gjorde, så da er det klinkende likegyldig hva han spiste til frokost. De som ønsker å vite alt skal selvsagt få det, men kanskje på et eget nettsted for å snakke om nettbaserte media. Jeg tror det gjør noe negativt med oss alle å hver eneste dag bli påminnet og opplyst om grufullheten. 

Jeg mener media langt på vei løper tiltaltes ærend. Det beste hadde vært å tie han ihjel.

Jeg håper det blir en grundig gjennomgang etterpå over medias håndtering av saken.

Share

des 10

Kjekke hurtigtaster med «Windows-knappen» i Windows 7

Win + Tab

Har samme funksjonalitet som Alt + Tab, men i 3D-utførelse. Ganske stilig!

Win + +/-

Forstørrer/forminsker skjermen. Husk også på at CTRL + +/- som øker/minsker størrelsen på det aktive vinduet.

Win + T

Gjør det samme som Alt + Tab, men ruller gjennom de åpne programmene på oppgavelinja.

Win + 1-9

Åpner det programmet som ligger som nr. X på oppgavelinja. F.eks. om du har Nettleseren liggende først, så vil Win + 1 åpne den.

Win + Mellomrom

Skjuler alle vinduer, og lar deg se skrivebordet. 

Shift + Win + Venstre/Høyre piltast

Har man flere monitorer, kan man med denne tastekombinasjonen flytter vinduer til høyre/venstre monitor.

Win + M

Minimerer alle vinduer på skjermen

Win + L

Låser datamaskinen.

Share

Eldre innlegg «